Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.07.2016 18:39 - Росатом запуши голямата уста на министър енерГЕПИка
Автор: gikotev Категория: Други   
Прочетен: 2547 Коментари: 1 Гласове:
11


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
След днешният "Министър енерГЕПИка на извънреден инструктаж в Москва" и двете страни, руската и българската, публикуваха информационни съобщения, от които става пределно ясно, защо министър срамно име беше привикана спешно в Москва и кой точно обръч са и затегнали. Ще ви подам първо линк към руското, на Росатом, съобщение:

Состоялась встреча первого замгендиректора Росатома К. Комарова с министром энергетики Болгарии Т. Петковой

Но вместо да го превеждам ще дам пълният текст на българското съобщение, от уеб-страницата на Министерството на енерГЕПИката:


Българската и руската страна ще работят за бързо разрешаване на казуса "Белене"


Българската и руската страна създават съвместна работна група, която да разгледа възможните варианти по проекта "Белене" след решението на международния арбитраж в Женева. За това се договориха министърът на енергетиката на Теменужка Петкова и представители на ръководството на Държавната корпорация за атомна енергия на Руската Федерация "Росатом".  Предстои експертите да започнат работа, за да се стигне до изгодно и за двете страни решение в максимално кратки срокове.

Двете страни бяха категорични, че отличното сътрудничество между АЕЦ Козлодуй и руската компания "Росатом" ще продължи. Министър Петкова подчерта, че благодарение на добрата съвместна работа, процесът по удължаване живота на 5-ти и 6-ти блок на българската атомна централа ще завърши успешно. Всички дейности в АЕЦ Козлодуй се изпълняват по график. По този начин България ще може и през следващите години да задоволява 32% от потребностите си от електроенергия от атомната централа. Петкова подчерта, че българската страна високо цени коректността в съвместната работа с "Росатом".

Единствената съществена разлика в двете съобщения е, че (из)родната страна говори за създаване на работна група, съвместно българо-руска, която да работела за бързото "решаване" на проблема с присъдата за АЕЦ "Белене", докато в руското съобщение не се споменава и буква за това.
Но много по-силно е обединяващото звено между двете съобщения.

image

Нито една от двете страни вече не споменава и даже не си спомня някога да е говорила за изпращане на група от български "експерти", които да търсят и констатират наличието на сътворено и годно за използване оборудване за проваления проект АЕЦ "Белене". Ъ-ъ! Забравете! Не се търси, още повече не се намира туй що го няма!

Така се оправдаха и потвърдиха едновременно поне две мои предварителни очаквания и констатации. Първо, че реактори за Белене никога не са били произвеждани ("
Борисов точи ножица за най-скъпата лентичка на света"). И второ, че министър енерГЕПИка е пресолила манджата с твърденията си, че (из)родни "експерти" ще ходят на лов за реактори в Русия ("Министър енерГЕПИка на извънреден инструктаж в Москва").

Така се отваря пътя за безгранично удължаване на срока през който всички ние ще плащаме по € 167 000 евро на ден (руското съобщение дебело натъртва на този момент, докато нашите небрежно го пропускат) неустойка по неизпълнението на присъдата от
€ 620 000 000. Потвърждава се и констатацията, че "Реката на мизерията тече със корост 3,77 лева/сек" и даже се очаква нейното ускоряване.

За сега нямам какво повече да ви кажа. Като се съвзема от шока може и да продалжа?

Георги Котев



Гласувай:
11



1. zaw12929 - МИСИЯ НЕВЪЗМОЖНА- ПО ПРИКАЗКИ И ...
30.07.2016 16:01
МИСИЯ НЕВЪЗМОЖНА- ПО ПРИКАЗКИ И ЛЪЖИ СМЕ ПЪРВИ В СВЕТА И НЕ НА ГЛАВА ОТ НАСЕЛЕНИЕТО. НИКОЙ НЕ ГО МОЖЕ ПО ВЕЧЕ ОТ НАШИТЕ...
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: gikotev
Категория: Други
Прочетен: 9832571
Постинги: 3166
Коментари: 2895
Гласове: 5354
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031