Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.09.2017 18:43 - Големият взрив
Автор: smilet Категория: Други   
Прочетен: 11271 Коментари: 5 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 Физиците мислели, че вселената е съществувала вечно и без да се променя, защото такива били наблюденията им над нощното небе. Този възглед е в противовес с историята за сътворението на повеччето религии, според които вселената има начало. Така че не е изненадващо, че католическият свещенник Георг Ламатре, бил един от защитниците на нова научна теория, че вселената има начало.     Според наблюденията на Хъбъл вселената се разширявала, тези наблюдения се съчетавали с общата теория на относителността. Това позволило на Ламатре да изчисли, че колкото по- назад във времето отиваме, толкова по-малка трябва да е вселената. Естественото заключение е, че всичко, което сега можем да видим във вселената е било в една точка от времето и пространството. Ламатре нарекъл тази идея Първичния атом, днес я знаем като Големият взрив. 
Голям взрив е ужасно име, по- точно е да кажем всеобхватното разширяване. Едно от най-честите погрешни разбирания за Големия взрив е, че цялата вселена е била свита в една точка, от която тя някак си се разширила в заобикалящото я нищо. Вярно е, че наблюдаемата вселена, която е част от цялата вселена и можем да я видим от земята, е била свита в много малко пространство, но това не е било една единствена точка. Обяснението за това е силата на безкрайността. Цялата вселена е много голяма, тя е поне двадесет пъти по-голяма от наблюдаемата вселена, може дори да е безкрайна. И ако имаш безкрайно пространство можеш да намаляваш пропорционално мащаба му и всичко да се свие до микроскопични размери и пак да имаш безкрайно пространство както да можеш да свиваш числова редица и тя да продължава да е безкрайна числова редица. Пространството няма нужда от нещо, в което да се разширява, защото може да се разширява в себе си и пак да има предостатъчно място. Това е възможно дори ако не е безкрайно по размер, това е свързано с безкрайната диференциалност на пространствовремето. Както и да е.
   Това, което за жалост наричаме Голям взрив се е случило във време, когато пространството е било по-свито и наблюдаемата вселена, която е всичко, което можем да видим от Земята е била свита в много малка част от това пространство, защото цялата вселена била плътна и гореща навсякъде. Пространствовремето било изкривено навсякъде и тези кривини се изразили в бързо разширяване на пространството във вселената. 
 Впреки че хората наричат това Големият взрив, то не било просто голямо, то било навсякъде и не било наистина взрив, а разтягане на пространството, но разтягане навсякъде не звучи толкова добре. Сингулярността на големия взрив не се е случила в една точка, сингулярността е частта от разтягането навсякъде, в която не знаем какво става. Не е ясно какво е ставало в самото начало, когато вселената е била много, много по-малка. Когато вселената е била много свита и гореща, нашите изчисления и понятието ни за време губят смисъл. Ако отиден в най-северната част на Северния полюс, няма къде по-насевер, единственото, което можем да кажем е, че навсякъде на Земята е наюг от Северния полюс. Всяко “кога” във вселената е след началото. Но когато времето започнало, пространството се разширило много бързо и после намалило скорост, вселената се охладила и след няколко милярда години сме се появили ние. 
  Не знаем защо вселената е започнала така, тук според Ламатре е мястото на Бог, но експериментите не доказват, че е имало време преди началото, тоест отново стигаме до заключението, че вселената не е започвала.



Гласувай:
0



1. smilet - Източник:minutephysics youtube ...
06.09.2017 18:46
Източник:minutephysics youtube канал.
цитирай
2. lastinline - ....
07.09.2017 08:48
Един взрив винаги носи разрушение и хаос. Всеки може да се увери в това.
Това за което само предполагат учените и правят догадки как е станало Сътворението...Бог каза и стана. Той заповяда и затвърди се. Вселената, световете са създадени чрез Христос. В началото беше Словото. Всичко чрез Него стана и без Него не е станало нищо от това, което е станало. Сам Христос каза:Преди да е имало време - АЗ СЪМ!
Бог е във всеки растеж. На всичко. Един сади е писано, друг напоява, но Господ прави да расте.
Нужна ни е само вяра. Тогава разбираме.
цитирай
3. krumbelosvet - Доколкото
07.09.2017 08:48
Доколкото съм чел изказвания на видни физици, квантови, астро-, и математически, винаги ме е удивлявало как тия ИЗКЛЮЧИТЕЛНО УМНИ хора С М Е С В А Т математическите модели и техните физичиски тълкувания. Дотам ги смесват, че като че ли забравят това което ТЕ НАЙ-ДОБРЕ ЗНАЯТ - че всеки математически модел има ГРАНИЦИ на "добро" съответствие спряма физическата реалност. Най-фамозно ми изглежда, че често смесват НАБЛЮДАЕМОСТ И РЕАЛНОСТ на параметрите на елементарните частици. Някои стигат дотам, да твърдят, че например електронът НЯМА реални моментни координати, а ВЕРОЯТНОСТИ за такива координати.
цитирай
4. kaniball - ГЛУПОСТИ!
07.09.2017 11:04
ГЛУПОСТИ!
цитирай
5. dartanjan - Зачудих се тези набедени учени как ...
09.09.2017 08:20
Зачудих се тези набедени учени как са разбрали, че ненаблюдаемата вселена е поне 20 пъти по-голяма от наблюдаемата вселена, след като не може да се наблюдава?


Истината е че никога не е имало голям взрив. Този мит тръгва от белгийският йезуит Жорж Льомет, който първи предлага тази идея. Езуитите са тайната полиция на Ватикана, която се стреми да унищожи реформацията освободила Европа и света от духовният мрак на тъмното езическо средновековие, да възвърне върховната власт на папата в целият свят и да потъпчат Божието слово, закон и нород. И да принудят всеки човек на тази планета да се поклони на бащата на лъжата чрез едина световна луциферианска религия подпечатана с белегът на авторитет на паството - неделният закон, който е в дирекно противоречие с четвърта вечна Божия заповед. Единствената в декалога, започваща неслучайно с думата "Помни". Причините за много лъжи и митове с които облъчват постоянно обществото по гьбелсов маниер са добре известни, защото Бог ни ги е разкрил по ясен и категоричен начин в своето слово.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: smilet
Категория: Изкуство
Прочетен: 147455
Постинги: 185
Коментари: 88
Гласове: 297
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031