Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.07.2008 22:07 - Медийната битка между Първанов и Костов продължава
Автор: reporter Категория: Новини   
Прочетен: 558 Коментари: 0 Гласове:
0



Медийната битка между президента Георги Първанов и председателят на ДСБ Иван Костов продължава. След като в петък вечерта Костов призова държавния глава да върне парите за кампанията му от бизнесмена Людмил Стойков по примера на Хилъри Клинтън, днес в интервю за “24 часа” президентът заявява, че Костов е последният човек, който трябва да коментира тази тема, защото неговото име е символ на “този елемент на прехода”. Първанов попита дали лидерът на ДСБ ще каже как да се върнат на държавата дадените от него на Стойков големи обекти от индустрията и туризма.

Държавният глава не се притеснява от акцията на опозицията, която иска неговата оставка. На опозицията това й е работата - да иска оставки, подчертава той и припомня, че преди дни безславно приключи опитът на СДС да поиска оставката му за нерегулярните заседания на КСНС. Сега съветът заседава всеки месец и ако преди членовете му от опозицията напускаха поединично, сега напускат групово, допълва Първанов. Президентът изтъква още, че ако има някакви съмнения за дарителите му по време на кампанията за президентските избори през 2006 г., никой не трябва да бъде защитен от проверка, но не бива да се създават такива прецеденти. По същата логика трябва да проверяваме всички дарители на всички партии и защо само юридическите лица тогава, смята той.

На въпрос дали е знаел какъв е бизнесът на Людмил Стойков през 2006 г., президентът отговаря, че знае това, което знаят всички. Той никога не си позволил да търси информации по други канали. Първанов подчертава, че пред закона всички са равни, независимо от това кой в каква степен е бил ангажиран с тази кампания или с кампанията на която и да било друга политическа сила. “И случаят с Людмил Стойков е точно такъв - към него законът беше приложен с цялата му строгост почти веднага след изборите от 2006 г.”, допълва държавният глава.

Президентът смята още, че е много важно ДАНС в конструктивен, партньорски диалог с ОЛАФ да изясни какви са реалните факти, има ли доказателства за тезите в доклада на ОЛАФ, защото те звучат доста тежко. Според него на заседание на 18 юни са коментирани различни схеми, които присъстват и в доклада на ОЛАФ, но политическите изводи са се появили на по-късен етап. Ако има такива факти, тогава онези представители на институциите или на службите, които са си позволявали да препятстват, трябва начаса да понесат не само политическа отговорност, но и да бъдат подведени под съдебна, отсича президентът. Ако пък няма такива факти, трябва да се направи необходимото, за да се изтрие това петно от образа на държавата, обобщава той.

(Източник: Всеки ден)



Тагове:   битка,   между,   Медийната,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: reporter
Категория: Новини
Прочетен: 13033399
Постинги: 10473
Коментари: 5012
Гласове: 37058
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930