Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.07.2008 22:20 - Голф комплексите привличат луксозните хотелски вериги
Автор: reporter Категория: Новини   
Прочетен: 423 Коментари: 0 Гласове:
0



С презастрояването на морските и планинските ни курорти голф комплексите със своите спокойствие и лукс се превръщат във все по-атрактивни локации за международните хотелски вериги. Една от най-големите хотелски вериги в света - "РИУ хотелс & ризортс" (RIU Hotels & Resorts), ще поеме управлението на хотела в голф комплекса в Правец, на около 55 км североизточно от София. Престижният оператор GHM (General Hotel Management) ще стъпи в България в комплекса "Трейшън клифс", който се намира между Балчик и Каварна.

GHM влиза в проекта с марката си Chedi, като ще осигури техническа помощ преди и по време на строителството, а след откриването ще поеме управлението на хотела. "Сред изискванията на GHM към хотелите, които управляват, е да бъдат на наистина уникално местоположение и с неповторим дизайн, обясни Джоузеф Халбхър, мениджър на комплекса. Участието на компанията започва още с изготвянето на архитектурния проект. Те работят с много малко студиа в света, затова за този проект се обърнахме към архитектурното бюро "Денистън" (Denniston), базирано в Куала Лумпур, Малайзия."

"Предприемачите наистина искаха нещо различно и уникално, а не са много веригите в света, които могат да предложат това", заяви Халбхър. "Изграждането на подобно архитектурно произведение в България ще стимулира българските архитекти да създават уникални проекти", допълни той.
"Трейшън клифс" ще влкючва голф игрище с 18 дупки, яхтено пристанище, жилищни сгради, вили и няколко хотела. Целият комплекс е разположен върху парцел с площ 1500 дка покрай брега между Балчик и Каварна. GHM управлява основно хотели в луксозни куророти в екзотични дестинации като Малайзия, Тайланд, Индонезия. В Европа веригата има само два хотела - в Милано, Италия, и Швейцария. Част от веригата е луксозната марка "Аман", която управлява само хотели най-висока категория.

В средата на юли бе обявено навлизането на международния оператор RIU в "Правец голф & СПА" (Pravets Golf & SPA). Новината за постигната договореност съобщи инвеститорът "Тера Тур Сервиз" ЕООД. Главният изпълнителен директор на RIUSA II Кармен Риу пристигна в Правец, за да посети обекта и да уточни детайлите на бъдещото сътрудничество, засягащо управлението на хотелската част на новия голф комплекс. "Ние сме много щастливи от това ново сътрудничество с "Тера Тур Сервиз" и с нетърпение очакваме да добавим този изключителен продукт към портфолиото на RIU", каза Риу.

Една от причините за постигането на договореност RIU да поеме управлението на хотела в Правец е огромният потенциал на този вид туризъм, се казва в съобщение на инвеситора.
Хотелът ще има 212 стаи, 10 едностайни апартамента и ВИП етаж с осем стаи и 6 едностайни и 4 двустайни луксозни апартамента. Разгънатата му застроена площ ще бъде 24 500 кв.м. Обслужването ще се допълва от два ресторанта, барове, конферентен център с капацитет 450 души и СПА център. Хотелът ще бъде построен на мястото на бившия комплекс "Шатрата", от който е запазена само едноименната постройка, която ще бъде превърната в бар.

Курортът трябва да бъде завършен до началото на 2010 г. Освен хотел ще има и 180 апартамента, 68 редови къщи и 38 луксозни вили, разположени непосредствено до голф игрището с 18 дупки. Курортът се намира около изкуствено езеро на входа на града от магист­рала "Хемус".
Партньорските взаимоотношения между "Тера Тур Сервиз" и RIU Hotels & Resorts датират от 2003 г. RIU Hotels & Resorts управлява три от хотелите, собственост на българската компания - "РИУ Хелиос" в Слънчев бряг, "РИУ Хелиос Бей" и "Лука Хелиос Бийч" в Обзор.

RIU Hotels & Resorts е основана през 1953 г. на о-в Майорка. Днес компанията управлява повече от 100 хотелски комплекса по целия свят. Тя е една от най-реномиранитe хотелски вериги с повече от 20 хил. души персонал и база от над 73 хил. легла. RIU е 27-ата по големина хотелска верига в света по брой на стаи (според класацията за 2008 г. на Hotel Magazine).

(Източник: Строителство Градът)



Тагове:   голф,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: reporter
Категория: Новини
Прочетен: 12996095
Постинги: 10473
Коментари: 5012
Гласове: 37058
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031