Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.07.2008 19:55 - Петър Мутафчиев връчва оставка. Чака се потвърждение
Автор: reporter Категория: Новини   
Прочетен: 453 Коментари: 0 Гласове:
0



Министърът на транспорта Петър Мутафчиев е подал оставка. Информацията е неофициална, но е засечена от plovdiv-online от няколко източника във ведомството. Не е ясно кога и дали ще бъде оповестена, както и ще я приеме ли премиерът Сергей Станишев.

Последната официална информация от Министерството на транспорта от днес бе за назначената още снощи специализирана комисия за разследване на причините за пожара в пътническия влак Пловдив-София. Проверява се дали е спазена технологията на извършените ремонти, вложените резервни части, наличните пожарогасители, както и действията на превозната бригада. Припомняме, че повечето пътници се оплакваха, че пожарогасители нямало или не действали. След огледа в сряда стана ясно, че влакът е разполагал с шест пожарогасителя, но били ползвани само 3. В комисията участват представители на изпълнителната агенция "Железопътна администрация", на железопътното управление в Пловдив, водещи експерти на железопътния транспорт. Председател на комисията е директорът на Държавната железопътна инспекция Жоро Димитров, се посочва в съобщението.

Техническа неизправност е най-вероятната причина за пожара в пътническия влак, гласи на този етап резултатът от проверката. Това пък съобщи началникът на управлението на пловдивската Транспортна полиция Кръстю Кънчев. Към момента няма данни за друга причина за инцидента, при който изгоряха два от четирите вагона на влака, освен техническа неизправност, каза Кънчев. Той потвърди информацията, че огънят е започнал от електрически шкаф във втория вагон. Влакът е стар, производен е през 1976 г. и това е допустимо, коментира Кънчев. Версията за техническа неизправност се потвърждава и от пожарникарите, които при огледа не са открили следи от друг причинител на огъня. Във понеделник вечерта съобщенията гласяха друго - че влакът е тръгнал в пълна изправност от гара Пловдив и се е подпалил минути по-късно.

В сряда премиерът Сергей Станишев ще открие магистралния водопровод „Камчийски пясъци" в град Долни чифлик, Варненска област в компанията на министъра на транспорта Петър Мутафчиев и министъра на регионалното развитие Асен Гагаузов.. Във Варна ще се подпише и меморандум между Министерския съвет и общината, който предвижда съвместни действия за превръщането на територията на пристанище Варна в зона за отдих. Документът ще бъде подписан от Петър Мутафчиев, Асен Гагаузов и кметът Кирил Йорданов. Предвидена е и пресконференция за медиите на Сергей Станишев и Кирил Йорданов. Очаква се във Варна да стане ясно действително ли министърът на транспорта Петър Мутафчиев е написал оставката си във вторник следобед, след проверката, установила причината за пожара във влака Пловдив - София в 17.50 часа в понеделник, 21 юли.

(Източник: Пловдив-онлайн)



Тагове:   оставка,   мутафчиев,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: reporter
Категория: Новини
Прочетен: 12995029
Постинги: 10473
Коментари: 5012
Гласове: 37058
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031