Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.07.2008 19:09 - Пламен Юруков – агент на ДС?
Автор: reporter Категория: Новини   
Прочетен: 584 Коментари: 0 Гласове:
0



Въпросът дали лидерът на СДС Пламен Юруков е имал взимане – даване с бившата Държавна сигурност започва да се поставя все по-упорито през последните седмици. Слуховете, че синият шеф е бил агент “Сотир” на бившите тайни служби, се засилиха, след като депутати в парламента неофициално споделиха, че разполагат с доказателства за това. По неофициална информация в пощенските кутии в Народното събрание са били пуснати уличаващи материали за лидера на СДС. Неофициално се твърди, че шефът на вътрешната комисия и депутат от НДСВ Минчо Спасов и Татяна Дончева от Коалиция за България са сред лицата, които разполагат с подобна информация. Засега и двамата депутати се въздържат от коментар по темата.

Самият Юруков във вторник емоционално коментира темата и заяви, че има документ от август миналата година, в който ясно пише, че няма никаква принадлежност към бившата ДС. Видимо раздразнен от журналистическото любопитство по тази тема, той отсече, че няма лидер на СДС, срещу който да не е имало компромати и обвързва информацията за “агентурното си минало” с предстоящата конференция на СДС. “Това го чаках от понеделник, другата седмица очаквам друг компромат”, каза ядосано синият шеф и изтъкна, че знае за готвената срещу него компроматна война от февруари. Методите на бившата ДС се използват за политическа саморазправа, заяви още Юруков. Той се зарече, че ще отговори на нападките, когато му дойде времето.

На въпрос как ще коментира дадената от Комисията по корупция информация за проверка в ДАНС и НАП Юруков заяви, че това е една стандартна процедура. Имал съм сигурно няколкостотин проверки по най-различни поводи, но информация трябва да се разпространява, когато се установи за какво става въпрос, каза синият шеф. Според него проверките от страна на институциите са здравословни.

“Искаме Юруков да спре да се държи и да говори за ДАНС, сякаш е секретен сътрудник категория „информатор”, а ако е, то по-добре да го уволните, за да спре да дискредитира държавната агенция”, поиска преди седмици партия РЗС в писмо до шефа на ДАНС Петко Сертов. Същевременно в предаването “Коритаров Live” Юруков написа собственоръчно декларация, че не е бил агент на съвременните специални служби.

(Източник: Всеки ден)



Тагове:   Юруков,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: reporter
Категория: Новини
Прочетен: 12995123
Постинги: 10473
Коментари: 5012
Гласове: 37058
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031