Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.07.2008 21:25 - Бой за последните билети за Олимпиадата
Автор: reporter Категория: Новини   
Прочетен: 452 Коментари: 0 Гласове:
0



Хиляди се редиха на опашки, за да си осигурят билети за Олимпийските игри в Пекин. Последната партида бе пусната в продажба вчера и полицията трябваше да викне подкрепление за един от центровете, където се продават пропуските.

Ценните хартийки за състезанията бяха разграбени за отрицателно време. Около 820 000 билета се пуснаха в продажба от 9,00 часа местно време, но някои хора чакаха на опашка със седмици. Купувачите са ограничени да си взимат само по два билета.

Най-големите спорове се появиха на двата главни щанда за продаване на билети, където публиката беше задържана от полицията. Повечето от чакащите бяха изпотени, когато стигнаха отпред на опашката. Дори един мъж казал, че щял да прескочи опашката, за да се сдобие с билет.

Този център за билети продаваше пропуски за най-главните състезания, включително и за финала на 110 м. с препятствия, където китайският атлет Лиу Ксианг е главен претендент за спечелването на златото. Билетите за тази дисциплина бяха продадени за по-малко от половин час.

Ценните хартийки за водните дисциплини, където китайците също имат много поводи за радост, свършиха само за няколко часа. На “Уолкърс Стейдиъм”, където се продаваха билети за футболните мачове, хората се редят на опашка от четвъртък. Много хора си бяха взели столове, неща за ядене и пиене, докато чакаха на опашката, която беше дълга няколко стотина метра.

Една от чакащите каза, че е там вече цяла нощ и не е чак толкова зле. Тя държеше чадър, за да се скрие от силното слънце. Хората от опашката се оплакаха от бавната продажба, казвайки че има само три прозореца, от където се продават билети. Други, които тъкмо пристигаха, бяха учудени и леко депресирани да видят толкова много хора да чакат.

В същото време щафетата с олимпийския огън стартира днес в централната провинция Ханан, а един от първите факлоносци бе монах от знаменития манастир Шаолин. След като пробяга определеното разстояние, монахът Ши Янлу каза на журналистите, че “ще се моли за успешното провеждане на олимпиадата, която ще стане символ на мира и дружбата”. В провинция Ханан е разположена знаменитата школа за бойни изкуства Тагоу, като две хиляди възпитаници на тази школа се готвят за участие в церемонията по официалното откриване на летните Олимпийски игри на 8 август.


(Източник: Всеки ден)


Тагове:   бой,   Олимпиадата,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: reporter
Категория: Новини
Прочетен: 13036070
Постинги: 10473
Коментари: 5012
Гласове: 37058
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930