Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.07.2008 21:13 - Кънчо Филипов: Амбициите ни са ЛИДЕР да влезе в следващия парламент и да бъдем в услуга на хората
Автор: reporter Категория: Новини   
Прочетен: 599 Коментари: 0 Гласове:
0



Партия ЛИДЕР отбелязва една година от създаването си. Това бе поводът Агенция “Фокус” да се обърне към Кънчо Филипов, председател на ПП ЛИДЕР. Потърсихме и позицията на партията към актуалните събития на деня.

Каква е равносметката за изтеклата една година от създаването на партия ЛИДЕР?
За една година ЛИДЕР провокира разговор за отговорността на държавата за развитието на българските производители и предприемачи. Организирахме кръгли маси и започнахме разговора с българските предприемачи – за техните проблеми, но и за социалната отговорност на националния капитал. С много работа успяхме да изградим структури в 204 общини, както и във всички областни центрове на страната и сега можем да се похвалим с малко повече от 50 000 членове.

Какви са основните послания на партията и към кого са насочени те? Какви цели си поставяте?
Основното послание е за повече отговорност към България. В рамките на една година ЛИДЕР очерта приоритета за развитие на държавата, а именно силна икономика. Анализирайки състоянието на българската икономика според нас трябва да се даде приоритет за развитие на три отрасъла – селско стопанство, туризъм и енергетика. Развитието им ще доведе до създаване на предпоставки за износ, което ще се отрази веднага на външно-търговския баланс. Набелязали сме и конкретни мерки.

Каква е позицията на партия ЛИДЕР към искания от опозицията вот на недоверие към правителството на Сергей Станишев?
Мисля, че поредният шести вот на недоверие е логичен и го подкрепям, но в същото време на България в момента не са й необходими предсрочни избори. И ще обясня защо. Нямаме време за формиране на ново правителство поради простата причина, че за това ще бъдат необходими около 6 месеца, в които правителството трябва да реагира агресивно и адекватно за да поправи доколкото може грешките си по отношение на спрените средства по програмите на ЕС. Тези пари не може и не трябва да бъдат загубени най-малкото заради лошото управление на финансовия министър, който трябваше да контролира и координира процеса по усвояването им и който трябва да поеме отговорността си за това. В същото време отговорност трябва да поемат и министрите Мутафчиев и Гагаузов. Сами виждате, че селскостопанските производители вече се вдигнаха на бунт. Не може България да се асоциира с лошо управление, хорско недоволство и лош ученик на фона на всички партньори в ЕС. Вижте една Румъния, която по всякакъв начин се опита и постигна поставените цели от ЕС и затова получи и по-добра оценка. Нима България няма потенциал? Точно затова правителството трябва да понесе политическата отговорност и да даде гаранция, че до края на мандата си ще успее да влезе в рамките поставени от ЕС.

Подготвяте ли се за предстоящите парламентарни избори, какви са амбициите ви?
Амбициите ни са да влезем в следващия парламент. И честно казано аз не се съмнявам, защото хората, с които градим тази партия, са мотивирани, организирани и готови да дадат всичко от себе си това да се случи. И за да бъда ясен – тази амбиция не е самоцел и не е “на всяка цена”. Събрали сме се, за да бъдем в услуга на хората, на средната класа, която започна, макар и плахо, да се формира в България. Още повече за изминалата една година ЛИДЕР намери своите съмишленици в лицето на ВМРО и ЗНС, с които ни обедини желанието за един нов модел на правене на политика, а именно патриотичният. Мисля, че с общи усилия и много работа коалицията между трите партии ще успее да влезе в следващия парламент и това се доказва и с резултатите от социологическите изследвания, които дават от 6 до 9 % одобрение за създаване на такава коалиция и то в момент, в който ние водим разговори за формирането й.

(Източник: Агенция Фокус)


Тагове:   парламент,   услуга,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: reporter
Категория: Новини
Прочетен: 13028984
Постинги: 10473
Коментари: 5012
Гласове: 37058
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930