Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.07.2008 21:14 - Първанов готвел смяната на Станишев
Автор: reporter Категория: Новини   
Прочетен: 371 Коментари: 0 Гласове:
0



Очевидно има провеждане на мероприятие, с което сегашният премиер да бъде заменен с друг и президентът е предприел конкретни действия, с които да замени Станишев. Това каза кметът на Благоевград, бивш президентски съветник и бивш вицепремиер в кабинета на Сакскобургготски Костадин Паскалев. Той уточни, че това не е вътрешнопартиен сценарий на БСП.

Това става по един фин начин към момента, но след като Георги Първанов направи няколко груби грешки, му предстои да „влезе във въртележката” и да направи още много такива, смята кметът. Според него проблемите не се решават със смяната на една личност с друга. Със сценария са свързани и хора, които искат да запазят икономическите си интереси и в следващото управление, обясни Паскалев. Той отново определи като „истерично“ интервюто на Георги Първанов пред вестник „Труд“ преди около месец.

Според кмета на България е нужен „ураган, който да помете гнилата политическа система”. Смятам, че идеята е в рамките на този парламент Сергей Станишев да бъде свален, но това е сложно мероприятие, каза още кметът на Благоевград.

Още преди време тезата, че Първанов готви преврат на Станишев застъпи анализаторът Стефан Гамизов. Днес той потвърди своите и на Паскалев думи пред “Всеки ден” като допълни, чеза поста на министър-председателя се готвят началникът на президентския кабинет ген. Никола Колев и външният министър Ивайло Калфин.

Докато работи това правителство, нито война, нито заговори може да има между кабинета и президентската институция, коментира в кулоарите на Народното събрание премиерът Сергей Станишев. Той подчерта, че с президента Георги Първанов постоянно е в работещ диалог по всички проблеми, които засягат двете институции. Отношенията между президента и премиера са много добри, работим с чувство за отговорност пред българските граждани и държавата и затова всичките тези спекулации – в миналото и в бъдещето, са чиста медийна и политическа интрига, категоричен е министър-председателят. Според него се цели нестабилност в държавата, за да не работят ефективно институциите. Необходими са здрави държавни институции, за да се отговори на европейските изисквания, допълни премиерът. През 1997 г. настъпи хиперинфлация и финансова дестабилизация, защото нямаше работещо прравителство, което беше в оставка, припомни той. Според него първото условие за преодоляване на каквито и да било проблеми е свързано с политическата стабилност на държавата. Затова нито президентът, нито правителството щели да допуснат конфликт помежду си.


(Източник: Всеки ден)


Тагове:   Станишев,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: reporter
Категория: Новини
Прочетен: 13040450
Постинги: 10473
Коментари: 5012
Гласове: 37058
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930