Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.07.2008 21:01 - София е най-евтиният град в Европа
Автор: reporter Категория: Новини   
Прочетен: 624 Коментари: 0 Гласове:
0



София е най-евтиният град в Европа за пребиваване и живот на чужденци, съобщи в петък Euobserver, като се позова на изследване на консултантската компания "Мърсър".

Москва, Токио, Лондон, Осло, Копенхаген, Женева, Цюрих и Милано са най-скъпите градове в света, като класацията по скъпотия води Москва. Тя остава на първото място за втора поредна година, докато Лондон е изместил от второто място Токио. Хонконг, Сеул и Токио са единствените неевропейски градове в челото на класацията.

Много други европейски градове са променили мястото си в класацията. Варшава, например, се е изкачила от 67-о на 35-о място, Прага от 49-о на 29-о, Истанбул от 38-о на 23-о, а Брюксел - от 44-о на 39-о.

София е най-евтиният европейски град и заема 97-о място в класацията. Столицата Асунсион на Парагвай е най-евтиният град в света и заема 143-о място, изпреварен от столицата на Еквадор Кито на 142-о място.

"Отслабването на американския долар в сравнение с укрепването на еврото и други валути доведе до значителни промени в класацията", каза Ивон Трабер, анализатор от “Мърсър”. Проучването потвърждава глобалната тенденция за повишаване на цените на храните и петролните продукти. "Това донякъде се балансира с понижаването на цените на електронната техника".

Проучването на консултантската компания сравнява цените на имотите, транспорта, хранителните стоки, дрехите, забавленията и други. Според него разликата между градовете, в които животът е най-евтин, и тези, в които е най-скъп, се увеличава.

Идеята за сърф или гмуркане в морето или океана преди работа е мечта за много хора, но за други е част от ежедневието им. В петък Ройтерс представи класация на крайбрежните градове в света, изготвена от мъжкия интернет портал AskMen.com.

На първо място е класиран Маями, САЩ, който освен място, където хората правят тен и танцуват по цели нощи, е и един от основните пристанищни градове на страната.

На второ място е Дубай, Обединени арабски емирства, който е издигнат в пустинята и привлича с архитектурата си и пищния си стил.

Следва Барселона, Испания, който предлага смесица от забележителности и нощен живот.

Четвъртото място е заето от Рио де Жaнейро, Бразилия. Жителите на града, известен с карнавала си, не обичат нищо повече от това да се разхождат по джапанки по плажовете.

Класацията продължава с Кейптаун, Южна Африка, който през последните години се е превърнал в удобно място за експатрирани от родината си хора.

На шесто място е Лос Анджелис, САЩ, световната столица на популярната култура и забавленията.

Следва британският град Брайтън, който е бил любимо място на рокерите през 60-те години на миналия век.

Сидни, Австралия е класиран на осмо място заради модерната си архитектура и природата.

На девето място е Мумбай, Индия, търговски и индустриален център на страната. Известен още с дългата си плажова ивица и хотелите.

На последно място в класацията е Венеция, Италия, който е известен освен с каналите и гондолите и с някои от най-скритите плажове в Европа.


(Източник: Медиапул)


Тагове:   град,   най,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: reporter
Категория: Новини
Прочетен: 13028891
Постинги: 10473
Коментари: 5012
Гласове: 37058
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930