Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.07.2008 22:48 - Обезглавиха ГЕРБ в Русе
Автор: reporter Категория: Новини   
Прочетен: 529 Коментари: 0 Гласове:
0



Русенската общинска избирателна комисия прекрати предсрочно мандата на общинския съветник от ГЕРБ Ваньо Танов заради отсъствието му от сесии.

Искането за това наказание дойде от председателя на Общинския съвет в Русе Искрен Веселинов. Като причина той изтъкна, че бившият шеф на ГДБОП отсъствал от сесии четири пъти, от които три пъти последователно. Това е станало по време на скандала в МВР, когато Танов беше в София, даваше интервюта, пресконференции и това му е попречило да присъства на нашите заседания, каза преди седмица пред “Всеки ден” Веселинов. Танов беше зает в медиите, а това не е уважителна причина с оглед на ангажиментите му към русенските избиратели, коментира той.

Генералът пък заяви пред “Всеки ден”, че действията на шефа на Общинския съвет са в отговор на поисканата му оставка от страна на съветниците от ГЕРБ и заради факта, че те са разкрили случай на конфликт на интереси в местния парламент. Става дума за замяна на имот, която е в личен интерес на съветника от група „Център” Цветан Стефанов. “Фирмата, която иска този терен е на бащата и на майката на единия от общинските съветници – Цветан Стефанов, по известен като Цецо Гербера, който има две присъди. Той е от партията “Северна лига,” разкри Танов.
Той обясни, че е отсъствал от сесиите, тъй като наистина е бил зает с МВР-скандала и е бил викан в Народното събрание. Според него всеки български гражданин е длъжен след като го повикат в парламента да се яви, тъй като това е най-висшият орган.

Общинската избирателна комисия се е запознала с възражението на Танов, в което се съдържат доказателства, че по време на едното си отсъствие е бил в Брюксел, а на другото – във Военна прокуратура. Според членовете й обаче, той трябвало да уведоми председателя на ОС предварително за отсъствията си. В единия случай той не го е направил, във втория го е направил след края на сесията, а в третия – два часа след началото на заседанието.

Решението на Общинската избирателна комисия може да бъде обжалвано в едноседмичен срок пред русенския Административен съд.

(Източник: Всеки ден)



Тагове:   обезглавиха,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: reporter
Категория: Новини
Прочетен: 13000394
Постинги: 10473
Коментари: 5012
Гласове: 37058
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031