Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.08.2008 13:18 - Fox News се забърка в скандал, журналист опитва да манипулира гост
Автор: reporter Категория: Новини   
Прочетен: 694 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 16.08.2008 13:58


В пряк ефир на Fox News в САЩ се случи скандал, определен по- късно от Кремъл като недопустимо нарушение на журналистическата етика. В студиото са поканени 12 годишната Аманда Кокоева от Сан Франциско, която е била на гости на роднини в Южна Осетия по време на войната и нейната леля. Момичето разказва как на 7 август е била в кафене, когато изведнъж започват да падат бомби и тя страшно се уплашва. На следващата сутрин заедно с чичо си заминава за Северна Осетия, а след ден се оказва в Москва, откъдето лети за Сан Франциско. Лелята на момичето Лора Тедеева- Коревиски, емигрирала в САЩ преди 10 години, разказва как момичето е позвънило от Южна Осетия и с две думи е съобщило, че наоколо горят къщи, бомбардировката продължава и никой не знае кой от близките е останал жив.

Като очевидци на конфликта жената и момичето са поканени в ефира на американския канал и разказват за преживяното, когато момичето, което не за първи път дава интервю, откакто се е завърнало в Америка, казва : "Преди да ви разкажа какво стана после, искам да кажа: ние бягахме от грузинските войски, които бомбардираха нашия град, не от руските войски. Искам да благодаря на руските войски. Вие ни помогнахте!"

Тази позиция е коренно противоположна на тиражираната в американските медии, водещият се опитва да промени хода на разговора, но в него се намесва и лелята с още по- радикална гледна точка към ситуацията. Междувременно на екрана се появява надпис : " Момичето бяга в Северна Осетия, контролирана от руските войски".

" Да, беше ужасно - казва лелята Аманда- Искам да кажа по телевизията и искам всички да знаят кой е виновен за този конфликт. Тази война я започна господин Саакашвили и той е агресор...Два дни поред моят народ, осетинският народ, бе убиван, бомбардиран - 2 000 души загинаха..."

Водещият опитва да я прекъсне, после ефирът прекъсва за няколко секунди. Обратно на екран жената успява да завърши мисълта си: " Моят дом в Южна Осетия, там, където съм живяла...можем да обвиняваме само един човек. И грузинското правителство. Не виня грузинския народ, обвинявам грузинското правителство, то трябва да подаде оставка..."

Тук водещият отбелязва, че " точно това е, което искат руснаците" и завършва предаването, признавайки, че в отразяването на войната в Южна Осетия има " сиви зони".

Руският държавен тв канал веднага излъчи запис на интервюто, качено е и в YouTube, а заместник- шефът на президентската администрация Алексей Громов определи поведението на водещия, както и на телевизионния канал като " връх на безсрамието". /БГФактор






Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: reporter
Категория: Новини
Прочетен: 13034665
Постинги: 10473
Коментари: 5012
Гласове: 37058
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930