Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.09.2008 10:28 - За Бойко Борисов Хитлер и Сталин са номер едно
Автор: reporter Категория: Новини   
Прочетен: 3314 Коментари: 2 Гласове:
0



В интервю за списание "Макс" столичният кмет Бойко Борисов сподели свои мисли за живота и политиката. Явор Дачков цитира дословно някои от думите му, които макар и скандални останаха почти без реакция в България, съобщава Дойче веле. 
На въпроса кой е най-впечатляващият лидер в световната история, Борисов отговаря: "В съвременната история за мен номер едно, който ми е просто модел на подражание, е г-жа Ангела Меркел. От друга страна, Путин от една изостанала държава направи в момента сила, с която се съобразяват всички. Погледнато за своето време, Хитлер и Сталин също са номер едно. Или Мао - за това да водиш една империя толкова време в такива ситуации, се изискват качества". 

image 
Най-популярният мъж в България Бойко Борисов през 2006 г. посрещна в кметския си кабинет сръбската турбофолк звезда Цеца Величкович. Тя бе женена за най-популярния мъж в Сърбия - Желко Ражнятович - Аркан, командир на паравоенното формирование "Тигри".



"Аз се гордея с това, че не съм гей и че разбирам от жени. Така че, мисля, че добър път съм си избрал.", заявява още Борисов. И друга негова мисъл: "Обичам да вечерям по чехли и къси гащи".  Това са думи на кмета на София, но също така и на вероятния бъдещ премиер на България. 

Бойко Борисов е лидер на ГЕРБ, която е сочена от социолозите за евентуалния победител на предстоящите избори. Бойко Борисов и неговата формация са членове на Европейската народна партия. Ако беше дал такова интервю в Германия например, с политическата му кариера щеше да бъде свършено. Нека повторя, че Борисов не е някаква политическа екзотика, ексцентричен тип от рода на Жириновски и Жорж Ганчев. 

Борисов има претенцията да е сериозен политик с всички шансове утре да застане начело на държавата. И ако думите му сигурно не са изненада за никого в България, за мен изненада бе липсата на реакция от страна на политици и журналисти. С много малки изключения думите му бяха оставени без реакция. На всичкото отгоре, лидери от ДСБ все по-настоятелно започнаха да говорят за съвместните си опозиционни и управленски действия с Борисов. 

Партията, която има в името си думата "демократи", и която твърди, че е наследница на антикомунистическата дясна традиция в България, се готви да управлява с почитател на Хитлер, Сталин и Мао. 

И това не е от лекомислие, а от тънки сметки как да дойдат на власт. Всички виждат на какво прилича Борисов и какво представлява като политик, а след горните откровения бих казал и като човек. Чудя се само дали и западните му поддръжници от ЕНП ще преглътнат спокойно тези изявления, а и не само тях. Вярно е, че цинизмът в западната политика отдавна не учудва никого. Но би трябвало да има граници, които да не се прекрачват, коментира още Явор Дачков. /БЛИЦ


Тагове:   Хитлер,   номер,   сталин,


Гласувай:
0



1. reporter - Прав ли е Дачков?
06.09.2008 10:35
Смятате ли, че Дачков има за цел да злепостави Бойко Борисов?
цитирай
2. анонимен - ха ха
06.09.2008 10:41
От къде да го знам дали е прав Дачков. Но едно е сигурно - при тази "модерност" да си гей, има за какво да се гордее Б.Борисов. Точно за това печели симпатийте Б.Борисов, защото не е "модерен" като мене. Той и Господ не е "модерен" - създаде човека, Мъж и Жена ги създаде. Много е закостинял този Господ бре, хич не му пука, че не е "модерен".
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: reporter
Категория: Новини
Прочетен: 12996482
Постинги: 10473
Коментари: 5012
Гласове: 37058
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031