Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.09.2008 22:35 - Руска баня в Албена
Автор: reporter Категория: Новини   
Прочетен: 715 Коментари: 0 Гласове:
0



Руски строители построиха автентична баня по роден патент в Албена, съобщиха от пресцентъра на курорта. Тя е изградена с ръчнообработени дървени трупи от бор, без пирони и цимент.

Гостите първо влизат в просторна стая за отдих, обзаведена в характерен за братушките стил. Около дървената маса могат да похапнат борш, хайвер, пелмени, да пийнат водка, чиста вода или чашка чай с мед и сладко. Ако са с артистичен натюрел, съществува опцията да посвирят на балалайка, да попеят или, ако желаят - да отпуснат душата си на фона на популярни руски песни. Следва парното помещение. В него е построена печка, в която по стара традиция се горят само дърва, което е причина за създаването на леката пара. За облицовка на стените е използван липов дървен материал.

Водата, с която се поливат камъните в печката, също е ароматизирана от натурални билки и клонки - така дъхът на дъб, евкалипт и бреза се смесва с аромата на къщата и общата атмосфера на руския дом от приказките. Задължително на клиентите с афинитет към анти стрес терапиите на висока температура се предлагат типичните за руската баня метлички от бреза и дъб.
Добре напарили се, гостите преминават в душ-кабините, където с помощта на водната струя могат да се поглезят с хидромасаж, който след напарването се явява задължителна, оздравителна и целебна процедура.

Руската къща в Албена е разделена на две части, които могат да се ползват едновременно и независимо една от друга. Капацитетът є е 15 души. Във всяка има антре, парилка - малка и голяма, кът за отдих, душ-кабина, санитарен възел. Удоволствието да изтегнете бедро на малката парилка е по 40 евро за 2 часа, а в голямата - по 50 евро.

Корените на руската баня се откриват още в дълбока древност. Развитието на всяка световна цивилизация е съпроводено от появата и разцвета на различни типове бани, като при всички народи те са били не само места за къпане, но са имали и свещен статут. Считало се е, че именно в мокрото помещение се  обединяват четирите главни природни стихии: огън, вода, въздух и земя. Затова този, който посещавал банята, като че ли събирал в себе си силата на тези стихии и се укрепвал, ставал по-силен и по-здрав. Не случайно стара руска поговорка гласи: "Банята - това е втората майка: костите си да напариш, всичко поправяш."


Тагове:   албена,   баня,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: reporter
Категория: Новини
Прочетен: 13001118
Постинги: 10473
Коментари: 5012
Гласове: 37058
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031