Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.09.2008 17:13 - Даниел Вълчев открива учебната година в Хисаря
Автор: reporter Категория: Новини   
Прочетен: 769 Коментари: 0 Гласове:
0



Министърът на образованието Даниел Вълчев ще открие новата учебна година в СОУ „Христо Смирненски” в Хисаря, а не както предварително бе обявено – в гимназия „Никола Вапцаров” в пловдивския район „Северен”. Причините за промяната не се съобщават. Заместник-министърът Кирчо Атанасов ще присъства на първия учебен ден в ІІІ ОУ „Проф. Иван Батаклиев” в Пазарджик.

 

Церемониите за откриването на новата учебна година ще започнат едновременно в 9 часа в цялата страна. По традиция на първия учебен ден Министерството на образованието организира среща на пенсионирани учители с министър Даниел Вълчев. Тази година срещата-коктейл ще се проведе в ресторанта на Новотел Пловдив. На нея се очаква да присъстват около 500 пенсионирани учители.

 

Районните администрации и представители на политически партии в Пловдив се надпреварват кой по-интересен подарък да поднесе на ученици и учители. Преобладават комплектите химикал и бележник, но има и доста по-атрактивни инициативи. Председателят на Общинския съвет Йордан Кюмюрджиев, кметицата на район „Централен” Райна Петрова и общински съветници от ГЕРБ след откриването на новата учебна година в СОУ „Паисий Хилендарски” ще открият там и напълно обновен и обзаведен с чинове по европейските стандарти кабинет за първокласници. Директорите на училища и детски градини от „Централен” ще получат не само поздравителни адреси и цветя, а и книгата „Система за финансово управление и контрол в училищата и детските градини (делегиран бюджет)“. Кметицата на район „Северен”  д-р Ина Филипова ще открие учебната година в СОУ  „Н.Й.Вапцаров”. Своеобразен подарък за учениците по повод първия учебен ден е обособяването на „интернет-градинката” в двора на училището, където със средства на администрацията е осигурена безжична връзка. Това е първото обществено място в Пловдив, изключвайки някои заведения, където може да се ползва безплатно безжичен интернет.  Още една точка за ползване на Wireless ще осигури в близките дни администрацията на района. Тя ще се намира в градинката до Пешеходния мост от страната на Новотел Пловдив.

 

За трета поредна година всички пловдивски първолаци и техните преподаватели ще получат „Патриотичен буквар”, чийто автор е кметът Славчо Атанасов. Акцията по раздаването на книжката се организира от ВМРО-Пловдив. Целта е чрез този буквар младите българчета да бъдат възпитавани в любов към България от най-ранна детска възраст, обясниха воеводите. Тази година в Пловдив ще има 2900 първокласници, обяви началникът на образователния отдел в общината Георги Янев. Малчуганите са разпределени в 126 паралелки в над 40 училища. Във връзка с началото на новата 2008/2009 г. областният управител на Пловдив Тодор Петков изпрати поздравление до всички ученици, учители и родители в региона.



Тагове:   Хисаря,   Даниел,   открива,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: reporter
Категория: Новини
Прочетен: 13046429
Постинги: 10473
Коментари: 5012
Гласове: 37058
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930