Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.09.2008 12:10 - Хакери разбиха пощата на Сара Пейлин, кореспонденцията й изтече в Интернет
Автор: reporter Категория: Новини   
Прочетен: 577 Коментари: 0 Гласове:
0



Хакери разбиха стандартната електронна поща на губернатора на Аляска и кандидат-вицепрезидент на Републиканската партия Сара Пейлин (Sarah Palin) на интернет-портала Yahoo!, която тя използвала и за държавната си кореспонденция като губернатор, съобщава Associeted Press. В резултат на взлома, част от съдържанието й, в т. ч. служебни и частни писма и снимки попадна на множество американски сайтова, а оттам и в цялата Мрежа.

В частност, хакерите се публикували кореспонденцията на Пейлин със заместника й, вицегубернатора на Аляска Шон Парнел (Sean R. Parnell), в която се обсъжда тв-водещ, критикуващ последния; писма между Пейлин и съпруга й Тод и с назначената от нея в Контролната комисия за злоупотреба с алкохол и наркотици в щата, Ейми МакКоркъл (Amy B. McCorkell), с която поддържа приятелски отношения. АР не посочва повече подробности за съдържанието на откраднатата кореспонденция. 

Пробивът и автентичността на отвлечените писма бе потвърден от предизборния щаб на Републиканската партия, които разпространиха официално изявление, в което осъждат “шокиращото нахлуване в частния живот на губернатора и погазване на закона”. “Делото вече е предадено на съответните органи и се надяваме, че всеки, който разполага с тези мейли ще ги унищожи”, подчерта ръководителят на републиканския щаб, Рик Дейвис.

Снощи специализираната служба за държавна охрана Сикрет Сървис е изискала от Associated Press копия на кореспонденцията, която вече свободно циркулира в Интернет, агенцията отказала във връзка с очевидната абсурдност на искането.  

image Сара Пейлин

Пробивът на използваната от Пейлин за губернаторската й кореспонденция обикновена поща на Yahoo, предизвика серия от критични въпроси в американските медии, защо потенциалният вицепрезидентпна САЩ не е използвала по-сигурната правителствена поща, където по закон свързаната с държавните дела кореспонденция се унищожава след известен период от време.

Новината, че Пейлин използва в работата си обикновенна електронна поща, която бе разпространена от американската преса още преди месеци, предизвика недоволство сред самите активисти на Републиканската партия.

Преди седмица неназован активист на партията от Аляска поиска от Пейлин да направи публично достояние 1100 писма от личната й кореспонденция, тъй като съпругът й Тод Пейлин е бил запознат със съдържанието на най-малко 40 писма от работната кореспонденция на губернатора, въпреки че това е незаконно, тъй като той не е държавен служител. Привържениците на Републиканската партия разкритикуваха кандидат-вицепрезидента за ползването за работни цели на общодостъпната електронна поща на Yahoo!, която не предоставя достатъчно гаранции за сигурността на информацията. /БГФактор




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: reporter
Категория: Новини
Прочетен: 13045596
Постинги: 10473
Коментари: 5012
Гласове: 37058
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930