Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.11.2008 20:08 - Бакалов, Йорданов и Тагарински умуват дали да оглавят СДС
Автор: reporter Категория: Новини   
Прочетен: 650 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 12.11.2008 21:51


Шефът на парламентарната група на ОДС Йордан Бакалов и синият ветеран Александър Йорданов все още не са решили дали ще се кандидатират за лидери на СДС. Бакалов беше предложен за лидер на СДС от местните структури на партията в Кърджали. Самият Бакалов каза, че не е взимал решение дали да се кандидатира за поста, нито пък е давал съгласието си. Йорданов пък не отрече, но и не потвърди намерението си да се кандидатира за лидер на СДС. Пред “Всеки ден” той заяви, че ако усети нагласи в партията за обединение преди изборите на всички десноцентристки политически сили и стремеж да се върви към обща бюлетина, би подал своята заявка.

image Йордан Бакалов

До този момент в синята партия официално са постъпили заявките за лидерския пост от Иван Сотиров, Мартин Димитров и Петър Паунов. Неофициално обаче се спрягат и имената на още популярни фигури от синята партия като Найден Зеленогорски и Марио Тагарински. Според правилника на партията кандидатури за председател на СДС могат да бъдат подавани до 14 ноември, петък. Уставът допуска да бъде издиган всеки член на партията.

Според Йордан Бакалов състоянието на партията е такова, че трябва да се търси личността, която да обедини максимално много хора, да има капацитета да вкара СДС в управлението. “При толкова много кандидати мнението ми е, че след тези изборите СДС няма да излезе по-силен”, заяви Йордан Бакалов пред “Фокус”. Той добави, че много голяма роля ще изиграят и подкрепящите тези кандидати. Според сините от Кърджали в този изключително сложен и критичен момент за партията, Йордан Бакалов е личност, която ще консолидира партията и има капацитета да докара СДС до добри резултати на парламентарните избори.

image Александър Йорданов

Александър Йорданов, който преди години изрече прословутата фраза “Днес е хубав ден за българската демокрация”, заяви, че за първи път СДС е изправен пред опасността да не бъде парламентарна политическа сила. Той е убеден, че на масата за преговори трябва да седнат и малки, и големи десни партии, защото това е единственият начин да се прекрати “братоубийствената война” между десните.

Александър Йорданов обясни, че би търсил връщане към корените на демокрацията и обединение с най-близките партии като тази на Костов, Софиянски, Евгени Бакърджиев. Той смята, че бъдещият лидер на СДС трябва да бъде обаятелна и харизматична личност, която да може да формира общественото мнение в широк контекст.

“За лидер на СДС е подходящ популярен човек с добра визия за бъдещето, доказал, че може да прави политика. И най-важното да е почтен”, маркира образа на бъдещия председател кметът на Плевен Найден Зеленогорски. Той обясни пред “Всеки ден”, че няма намерение да се бори за председателския пост, защото предпочита кметското си място. ”Поел съм ангажименти към града и трябва да си ги изпълня”, каза Зеленогорски “Той припомни, че по закон е забранено да си шеф на партия и кмет. Местната организация ще се събере утре, за да реши дали ще издигне нечия кандидатура или ще подкрепи вече подадените.

Марио Тагарински отказа всякакъв коментар относно евентуални намерения да оглави СДС.

image Марио Тагарински



Тагове:   дали,   Тагарински,   оглавят,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: reporter
Категория: Новини
Прочетен: 13048025
Постинги: 10473
Коментари: 5012
Гласове: 37058
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930