Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.11.2008 18:29 - Галена Великова: За мен Dancing stars e сбъдната мечта
Автор: reporter Категория: Новини   
Прочетен: 1389 Коментари: 3 Гласове:
0



Галена Великова е красивата част от журито на танцувалното риалити Dancing Stars. За разлика от поразяващата откровеност на гуруто на българската художествена гимнастика, Нешка Робева, Галена поднася критиката си към участниците звезди с усмивка. Иначе от години живее в Гърция, омъжена е за грък, с когото управляват няколко школи за стандартни и спортни танци. В интервю за ViewSofia тя споделя, че Dancing stars e сбъдната мечта. Как си, Галена, имаш зверско темпо на работа, как издържаш? 

Да, аз живея в Гърция, управлявам пет школи в Атина и сега летя до тук всеки понеделник и четвъртък заради шоуто. Трудно е, но за мен Dancing stars e сбъдната мечта - винаги съм искала тези танци да са по-популярни. 

Как те навиха за участие? 

Беше трудно решение, защото предполагах, че live-a ще е в събота и неделя, както са всички други страни, затова и дойдох за предварителните разговори. Когато разбрах обаче, че ще е понеделник и четвъртък – първата ми мисъл беше: “Невъзможно!”. Но съпругът ми е инициаторът, който настояваше: ”Ти трябва да го направиш, трябва да отидеш, това е голямо предизвикателство!”. И така се навих.

Участваш и в няколко гръцки тв продукции? Пак ли става въпрос за танци? 

Всичко е свързано с латиноамерикански и стандартни танци. Това е моята специалност. Била съм много пъти шампион на България и на Гърция. Сега тренирам шампионите на Гърция. Много от българските двойки също. Международен съдия съм на много турнири и затова където има предаване, в което се оценяват танци, за мое щастие ме канят. Сега имам покана за нещо подобно и в Кипър.

Имаше ли опасения, че този формат може да бъде неразбран в България? 

Не! Dancing stars е абсолютен хит в 25 държави, така че няма в България да не се разбере. Няма интриги, нищо скрито за зрителите. Или пък някаква огромна печалба за танцуващите. Всички са тук, само за да танцуват. Смелост е. Възхищавам се на звездите, защото не е лесно да си топ в своята област и да слезеш на нулата в някакво друго поприще, да започнеш да се учиш под критиката на жури.

Как оставаш обективна? 

Е, това е професионализъм. Даже е по-лесно да следиш само една двойка на паркета, а не 20 едновременно, както в професионален турнир.

Кой е твоят фаворит?

Eдните много добри танцьори - Орлин и Виолета, и Илиана. Другите номер едно на шоуто - Божидар и Жоро са черешката на тортата, без тях тортата пак ще я има, но няма да е същата. Така че е тъжно, когато някой си тръгва. Това темпо на развитие на почти всички е феноменално. Ритъм, стъпки, координация, баланс, движение, паркет, мислиш за всичко, докато танцуваш.

Откъде са красивите ти костюми за шоуто? 

Изумена бях колко хубави костюми имат и Virginia Atelier, и Аstella, често ходя със стилистите да ги избираме заедно. Много по-красиви са, отколкото тези в Гърция. За щастие като съдия се налага често да избирам официални облекла.

На колко години трябва да запишем едно дете за танци?

Ако става въпрос за шампиони - на 6 години. Детето трябва да види дали му е интересно, дали навлиза бързо. Aко става въпрос за забавление, можеш да се запишеш и на 30 - 40 години. Нашето предаване е шанс за хората, които се занимават с този бизнес да доразвият школите си.

Ти самата от колко време тренираш? 

От 9-годишна, значи от около 20 и няколко години.

Каза, че съпругът ти много ти помага, и той ли е танцьор? 

Той е в танцовия бизнес, но не танцува. Занимава се с финанси и маркетинг, той управлява школите.

Значи ти си артистът, а той финансистът? 

Да, без това съчетание училищата нямаше да са така печеливши. Ако бях аз, щях да ги уча и чак после, който плати, плати.

Ревнува ли те от партньорите, с които се състезаваше досега? 

Не, разбира се. Ние сме зрели хора, а танците са професия. 

Планувате ли деца? 

Доскоро се състезавах и затова все още нямаме, но в бъдеще, дай Боже! 

Ще се върнете ли в България, за да създадеш школа и тук? 

Не се чувствам тотално заминала. Аз преподавам на много двойки в София и Стара Загора. Ако имам повече свободно време и мога да бъда тук, с удоволствие бих го направила. И вие ще сте първите. /БЛИЦ


Тагове:   мен,   мечта,   stars,   Dancing,


Гласувай:
0



1. анонимен - galena velikova
19.11.2008 18:34
galena tancuva neveroqtno dano da spe4eli6 dansing stars
цитирай
2. анонимен - galena velikova
19.11.2008 18:37
galena neveroqtna si v vsi4ki tanca nadqvame se cqloto semeistvo da spe4eli6 dansing stars ot:Mitko 9 godini
цитирай
3. reporter - Галена наистина е перфектна тан...
19.11.2008 18:42
Галена наистина е перфектна танцьорка, но тя не участва в състезанието "Дансинг старс", защото е в журито :) Поздрави
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: reporter
Категория: Новини
Прочетен: 13028555
Постинги: 10473
Коментари: 5012
Гласове: 37058
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930