Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.11.2008 20:25 - Пир по време на чума, или панаир на милионерите при криза
Автор: reporter Категория: Новини   
Прочетен: 711 Коментари: 0 Гласове:
0



image

В условията на световна финансова криза най-голямото световно изложение на луксозни продукти и услуги отвори врати в Москва, съобщи в петък Франс прес.

"За всички има криза, но ние си имаме Панаир на милионерите", с тези думи една от водещите наложи тона на бляскавото откриване на изложението.

Веднага щом човек влезе в първата изложбена зала на огромния експозиционен център "Крокъс експо" в северозападната част на руската столица, човек разбира за какво става дума. Два хеликоптера са разположени от двете страни на едно ""Ферари"" и на един ""Астън Мартин"", сякаш излезли от филмите за Джеймс Бонд.

Малко по-нататък дълга 17.83 метра яхта привлича доста зяпачи, които се трупат на опашка и чакат търпеливо реда си, за да влязат във вътрешността на корабчето и да се възхитят на тази демонстрация на лукс, след като естествено се събули обувките си.

Освен това яхтата действително се продава на "много изгодна цена, само за 2 милиона евро", уточнява с усмивка собственикът й Евгений Кочман, който е директор на компанията "Нордмарин", пускаща на пазара точно този тип "плавателни бижута".

"Ние сме оптимисти. Въпреки кризата, всичко ще бъде наред", допълва той.

Същият оптимистичен тон се долавя и на щанда на фирмата за недвижими имоти "Старс дон" от Дубай, дошла на милионерското изложение в Москва, за да предложи своите луксозни и скъпоструващи вили на изкуствените острови, създадени в емирството.

"Онези, които искат да се сдобият с тези вили, ще го направят, независимо от обстоятелствата и финансовата криза", казва шефът на тази фирма Джеймс Ламънд.

"Тези хора не гледат на нещата по същия начин, като обикновените хора. Това, което им предлагаме тук, е свръхлуксозно, суперлуксозно, свръх суперлуксозно. То не е за много важни персони, а за изключително важни персони", допълва той.

"Ще се опитам да продам една от нашите вили на Даниъл Крейг, британския актьор, изпълняващ в последно време ролята на Джеймс Бонд", споделя Ламънд.

Настроението на милионерите също е доста повдигнато в района на изложбената площ на "Хамър", марка болиди, представяща се на изложението с внушителен модел в черно, около който обикалят две млади момичета с къси панталонки в цвят каки и бели, прилепнали по тялото ризи. Девойките се вписват по този начин напълно в тона на откриването на милионерското изложение, преливащо от усмихнати манекенки с ефирни одежди, обсипани с пайети.

"В Русия пътят, който се очертава пред "Хамър", е обещаващ", казва Артьом Фролов, директор продажби на фирмата. "Много жени купуват от нас, за да си спечелят уважение, седнали зад волана на тези мощни джипове, които често се срещат по московските улици, където ограниченията на скоростта изглежда далеч не са приоритет", допълва той.

"Някои руснаци са готови да купят такава кола, дори без да са я видели", казва Фролов.

"Като цяло купувачите плащат в брой един хамър, който струва около 100 00 долара (77 000 евро) ", споделя той.

Руската столица е също източник на удовлетворение за компанията Дженеръл ентъртеймънт асосейтс, която организира вечерни партита, банкети и сватбени тържества.

"Москва е много добро място за подобен род услуги", казва представител на фирмата. Той обаче признава, че икономическата криза е накърнила интересите на някои конкуренти на фирмата, но не и на самата нея.

Ако се вярва на проучване на американската консултантска фирма "Бейн енд къмпани", компаниите, които са жадни за руски милионери, все още могат да разчитат на добри дни.

Ако световният пазар на луксозни стоки започне да чувства ефекта на икономическата криза и изпадне в рецесия следващата година, Русия ще бъде пощадена, подобно на нововъзникващите икономики, като Китай, Бразилия и Индия.

Пазарът на луксозни стоки в тези страни ще реализира в идните пет години растеж от 20 на 35 процента, се посочва също в проучването.

Милионерското изложение в Москва ще бъде отворено за посещение до неделя.

Освен изложението на лукс, на посетителите ще бъдат предложени шоу, развлечения и други най-различни прояви, сред които и "антикризисен семинар", организиран от Института за благородни девици и воден от скандалната звезда на руската телевизия Ксения Собчак. По БТА



Тагове:   криза,   Пир,   чума,   Милионерите,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: reporter
Категория: Новини
Прочетен: 12999187
Постинги: 10473
Коментари: 5012
Гласове: 37058
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031