Блогрол
1. Александър Божков
2. Евгений Тодоров
3. Иван Бедров
4. Иво Инджев
5. Калин Манолов
6. Мартин Заимов
7. Николай Караиванов
8. Николай Младенов
9. Пламен Асенов
10. BLITZ
11. BPOST
12. FROGNEWS
13. R.E.D.
14. СВЕЖО
15. Ян Бибиян
16. ОРИНАВИ
17. Стефан Бонев
18. Петя Ставрева
19. Александър Секулов
20. Оринави
21. Веско Петров
22. Сантов
23. Силви Стефанов
24. Христо Гагов
25. Пламен Славов
26. Bulgaria_news
27. Елена Емануилова
28. Mese4inkata
29. Първа блогерска среща - 24.07.2009
30. Георги Цанков
2. Евгений Тодоров
3. Иван Бедров
4. Иво Инджев
5. Калин Манолов
6. Мартин Заимов
7. Николай Караиванов
8. Николай Младенов
9. Пламен Асенов
10. BLITZ
11. BPOST
12. FROGNEWS
13. R.E.D.
14. СВЕЖО
15. Ян Бибиян
16. ОРИНАВИ
17. Стефан Бонев
18. Петя Ставрева
19. Александър Секулов
20. Оринави
21. Веско Петров
22. Сантов
23. Силви Стефанов
24. Христо Гагов
25. Пламен Славов
26. Bulgaria_news
27. Елена Емануилова
28. Mese4inkata
29. Първа блогерска среща - 24.07.2009
30. Георги Цанков
Постинг
05.12.2008 17:40 -
Американци определиха италианската бира за най-добрата в света
Според New York Times в северните италиански области Пиемонт и Ломбардия правят най-добрата бира в света. Така твърдят американски експерти по пивото и автори на специализирани американски пътеводители.
Според тях известният в цял свят с висококачествените си вина италиански регион Пиемонт, с център Торино, е родно място и на най-хубавата бира. Особено добрa e марката Casa Baladin в Пиоцо. В Ломбардия пък се отличава Grado Plato от Киери.
12 различни видове бира произвежда Grado Plato. Сред тях е известната Spoon River.
Strada San Felice е друг вид бира на базата на кестени, докато тъмната Chocarrubica съдържа какаови зърна.
Бирарията Valle Cellio пък предлага дори бира на базата на ориз.
В Италия по последни данни съществуват 220 производители на бира. Най-много са те в Ломбардия - 41, а после в Пиемонт - 32.
Само допреди 15 години Италия почти нямаше родно производство и бира се внасяше предимно от чужбина.
Последното творение на италианските производители на бира пък се казва PVK и е на базата на сурови зърнени продукти и бобови растения.
PVK идва от думата „певак“, или бира - на езика на етруските. Наименованието на новия вид бира е избрано нарочно, за да напомня за земята, където навремето са живеели етруските - Тоскана и по-точно Вал д’Орча.
За направата на бирата се използват жито, ечемик, овес и бакла от въпросната долина Вал д’Орча.
Това е зоната, където се произвеждат прочутите червени вина „Брунело“ и „Кианти“.
Въпреки жестоката им конкуренция обаче бирата PVK вече си пробива сериозно път сред любителите на глътката.
Близо 50 хиляди бутилки е годишното производство. Марката PVK предлага няколко вида бира - двоен малц, светла, тъмна, лека, с карамелизиран вкус, ароматизирана, с мед от бряст.
Christmas Duck, както се нарича един от специалитетите на новата бирена марка, е доста силна и за обръгналите на бира гърла, тъй като е 8,5 градуса.
Бирата PVK се продава от година насам. Особено търсен от феновете й е онзи вид, в който има прибавен червен пипер и настъргана кора от горчив портокал. Бутилка PVK струва седем евро, aко се купи директно от производителите.
В кръчмите и ресторантите обаче е по-скъпа. /Pronto Sofia
12 различни видове бира произвежда Grado Plato. Сред тях е известната Spoon River.
Strada San Felice е друг вид бира на базата на кестени, докато тъмната Chocarrubica съдържа какаови зърна.
Бирарията Valle Cellio пък предлага дори бира на базата на ориз.
В Италия по последни данни съществуват 220 производители на бира. Най-много са те в Ломбардия - 41, а после в Пиемонт - 32.
Само допреди 15 години Италия почти нямаше родно производство и бира се внасяше предимно от чужбина.
Последното творение на италианските производители на бира пък се казва PVK и е на базата на сурови зърнени продукти и бобови растения.
PVK идва от думата „певак“, или бира - на езика на етруските. Наименованието на новия вид бира е избрано нарочно, за да напомня за земята, където навремето са живеели етруските - Тоскана и по-точно Вал д’Орча.
За направата на бирата се използват жито, ечемик, овес и бакла от въпросната долина Вал д’Орча.
Това е зоната, където се произвеждат прочутите червени вина „Брунело“ и „Кианти“.
Въпреки жестоката им конкуренция обаче бирата PVK вече си пробива сериозно път сред любителите на глътката.
Близо 50 хиляди бутилки е годишното производство. Марката PVK предлага няколко вида бира - двоен малц, светла, тъмна, лека, с карамелизиран вкус, ароматизирана, с мед от бряст.
Christmas Duck, както се нарича един от специалитетите на новата бирена марка, е доста силна и за обръгналите на бира гърла, тъй като е 8,5 градуса.
Бирата PVK се продава от година насам. Особено търсен от феновете й е онзи вид, в който има прибавен червен пипер и настъргана кора от горчив портокал. Бутилка PVK струва седем евро, aко се купи директно от производителите.
В кръчмите и ресторантите обаче е по-скъпа. /Pronto Sofia
Внимавай какво си пожелаваш - понякога н...
Най-добрата антивирусна програма
Най-лудия виц,който съм чел напоследък.....
Най-добрата антивирусна програма
Най-лудия виц,който съм чел напоследък.....
Няма коментари