Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.12.2008 20:47 - Сидеров: Костов ми открадна идеята за опозиционен фронт
Автор: reporter Категория: Новини   
Прочетен: 580 Коментари: 0 Гласове:
0



Лидерът на “Атака” Волен Сидеров заяви, че Иван Костов е взел неговата идея отпреди половин година за широк фронт за сваляне на управлението на тройната коалиция. “Тогава обаче Костов не дойде, нито се отзова. Единствени ГЕРБ ми отговориха”, каза Сидеров пред “Всеки ден”, като определи стъпката на ДСБ като епигонство.

Повод за реакцията на Сидеров даде апелът на Иван Костов към всички проевропейски настроени партии за обединение, за да се спаси евроантлантическото членство на страната и да бъде свалено сегашното управление. От ДСБ обясниха, че е възможно партньорство и с “Атака”, ако успее да се изчисти от радикалния национализъм и ксенофобия.

“В едно бъдещо дясно обединение трябва да влязат само неучаствали в досегашното управление на страната, смята Сидеров и по този начин отхвърли призива на Иван Костов за реформаторска десница с участие на “Атака”.

“Спекулация е да се говори за “покана” на Иван Костов към “Атака” в буквалния смисъл на думата”, обясни пред “Всеки ден” зам.-председателят на ДСБ Димитър Бъчваров. Той изясни, че основната цел на бъдещото обединение е да се спаси европейският проект на България, защото той се проваля пред очите ни. Не може ДСБ и политикът Иван Костов да наблюдават от някаква ложа някъде отгоре как долу абсолютно всичко се руши в смисъла на дясната политика до момента, изясни ситуацията Бъчваров.

”Костов няма морално право да претендира за управление отново, нито хората ще го приемат като обединител”, отряза ентусиазма на тъмносините Волен Сидеров. Той напомни, че по време на управлението на Костов е имало съмнения за корупция. “Една обединителна конструкция трябва да прецежда хората си по един критерий- тези, които са крали и тези, които не са крали, коментира лидерът на “Атака”. Според него в нея трябва да влязат само неучаствали в досегашното управление и неразграбвали България политици. Не казвам, че в ДСБ няма честни и можещи хора, но нека на тях да им се даде път”, добави Сидеров.

На въпрос дали не остават само ГЕРБ и “Атака”, Сидеров отговори, че практически е така и че трябва да се стъпи на реални партии с реално политическо влияние. Според него призивът на Костов към ДПС и НДСВ да напуснат тройната коалиция е спекулация, защото е нелепо да се реанимират хората от ” най-крадливото управление. Все пак БСП се присъедини в последната обиколка, те управляват от този мандат. Защо Костов оневинява ДПС и НДСВ?”, попита Сидеров.

Лидерът на “Атака” е категоричен, че предварително изработена програма трябва да обедини блокът за управление на България, а не предварително залепени етикети. Програмата за управление, според него може да включва и леви и десни елементи.




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: reporter
Категория: Новини
Прочетен: 13034988
Постинги: 10473
Коментари: 5012
Гласове: 37058
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930