Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.12.2008 16:35 - Гергов: "Не ме занимавайте, това са простотиите на Кеворкян"
Автор: reporter Категория: Новини   
Прочетен: 1308 Коментари: 3 Гласове:
0



Рекламният бос Красимир Гергов към момента отклонява въпросите за повдигнатото му днес от градската прокуратура обвинение. "Не ми се обаждайте. Не искам да коментирам. Това са простотиите на Кеворкян", беше единственото, което БЛИЦ успя да научи от първа ръка. Учудващото бе, че почти по същия начин реагира и Кеворк Кеворкян: "Не мога да коментирам, не съм запознат". Телевизионният водещ от нас научи, че има движение и конкретен резултат от следствените действия срещу Гергов и въпреки многократните му публични апели "прокуратурата да сложи в тигана по-едрите риби, да не се занимава с цацата” и "разследването за подкуп срещу медийната акула Гергов да мине на по-бърза предавка”, не изглеждаше удовлетворен.
Блиц припомня, че по-рано днес Красимир Гергов беше обвинен за предлагане на подкуп от 425 000 лв. на бившия генерален директор на БНТ Кирил Гоцев през 2004 г. Парите са дадени под формата на заповедни записи, обясни говорителката на Софийска градска прокуратура Стелияна Кожухарова. Други обвиняеми по това дело няма. 
От прокуратурата не съобщиха повече подробности предвид факта, че в момента се води разследване, но дадоха да се разбере, че то би трябвало да завърши до два месеца.
След повдигането на обвинението Красимир Гергов е освободен под парична гаранция 1000 лв. Обвинителният акт му е връчен днес в дирекцията на полицията на Лъвов мост.

Случаят е описан в Уикипедия

Подкупът на генералния директор на БНТ е инкорпориран в биографичната справка за Гергов в популярната интернетска Уикипедия, където излиза с подзаглавие в отделен абзац. Там може да се прочете още, че според разследване на в. "Дума" през 2004 г. Красимир Гергов лично, чрез запис на заповед е предоставил сумата от 425 хиляди лева на тогавашния директор на БНТ Кирил Гоцев като подкуп за подписване на изгодни рекламни договори с фирмата „Медиа маркет“ АД.
"При един от последните ни разговори г-н Красимир Гергов деликатно и с тъга ми каза: „Вие сте ни много симпатични, жалко, че ще трябва да ви сменим“, си спомня бившият генерален директор на националната телевизия Иван Гранитски "
Медийната среда в България е криминализирана, защото в дъното на този трафик стои един подкуп. „Красимир Гергов никога не е излизал на терена фронтално, да застане срещу един проблем, всичко се е решавало под масата. И случаят с подкупа е много характерен за това.“, заявява Кеворкян.
„Има няколко производства срещу Красимир Гергов“, е цитиранда казва и бившият градски прокурор Бойко Найденов, днес шеф на следствието.
Най-много по случая се е изказвал създателят на "Всяка неделя" Кеворк Кеворкян. През май 2005 г. на пресконференция по повод поредното спиране на предаването той заявява, че Красимир Гергов е предложил рушвет на Гоцев, за да предотврати сключване на договора с "Видео интернешънъл" - руски холдинг, действащ в медиите и рекламата, което би ограничило влиянието на Гергов на българския рекламен пазар.
Година по-късно, през лятото на 2006 г., Кирил Гоцев потвърди пред "Дума", че Гергов му е предложил подкупа и потвърди сумата, като добави, че наред с предлагането на подкупа върху него е бил упражняван "натиск с различни средства".
През април 2007 г. в предаване на Нова телевизия с водещ Георги Коритаров Кеворкян отново обвини Гергов в даване на подкуп на Кирил Гоцев и показа в студиото двата записа на заповед на стойност 425 хиляди лв. Водещият изпрати и отворено писмо до главния прокурор Борис Велчев със същата информация. На 22 юни същата година по време на парламентарен контрол министърът на правосъдието в оставка Георги Петканов в отговор на питане на депутата Яне Янев заяви, че няма данни да е оказван натиск върху Гоцев и още през февруари 2006 г. прокуратурата е отказала да образува наказателно производство срещу Гергов.
Последно Кеворкян спомена за един рекламен бос, който има вземане-даване със следствието, преди по-малко от месец по телевизия СКАТ, докато коментираше уволнението на Георги Коритаров от Нова телевизия
За разлика от днес, в интрвю пред един вестник преди време Кеворкян беше повече от словоохотлив:
“Семейството на този посредник (има предвид Гергов - б.а.) е здраво свързано с БКП и ДС, родителите му са били кумци на Живков. А самият посредник също е бил служител в едно от управленията на ДС. Дори и идиотите знаят, че става дума за Красимир Гергов, когото мнозина вече наричат Били Лъжеца. Това е една от най-корумпираните фигури в България. Има хора, които ще ви покажат толкова скандални документи, че дори новият главен прокурор ще се стресне. Всичко започва преди 12 години, когато този сладур се явява по бермуди в БНТ и купува за три милиона долара - с кредит от Първа частна банка - цялото рекламно време на телевизията". /БЛИЦ


Тагове:   МЕ,


Гласувай:
0



1. emil60 - Гергов е толкова почтен!!! Не ви е срам!
09.12.2008 22:24
Не мога да повярвам, че Гергов е давал подкупи. За нищо на света. Този толкова честен и почтен човек. Освен ако някой не ми даде повече, за да напиша обратното. Има начин нещата да тръгнат в още по-правилната за мен посока...
цитирай
2. emil60 - Готово, вече съм против Гергов!
09.12.2008 22:28
Преведоха ми парите моментално. Знаят ми сметките, така да се каже. И така - До-лу Гер-гов, до-лу Гер-гов, до-лу... Ако ми платят още, ще разкажа за тях, по-добрите нови и заслужено по-богати и още по-честни!
цитирай
3. reporter - хахаха!
09.12.2008 22:37
Ам`чи те `сичките са едни такива чисти и невинни душици, същинска Дева Мария! И като те погледнат с честните си сини очи и премигнат два-три пъти, направо да паднеш от умиление!...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: reporter
Категория: Новини
Прочетен: 13031565
Постинги: 10473
Коментари: 5012
Гласове: 37058
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930