Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.12.2008 21:01 - Немски вестник определи България като рай за стоматологичен туризъм
Автор: reporter Категория: Новини   
Прочетен: 3184 Коментари: 2 Гласове:
0



"Напред към Изтока за една бляскава усмивка". Така е озаглавена статия в берлинския в. "Тагесцайтунг", в която се хвалят възможностите на стоматологичната клиника Дентапрайм, намираща се близо до Варна.

Керванът продължава да се движи все по-на изток: онзи, на когото Полша му е вече скъпа, може да продължи към България. Там на Златни пясъци са изгодни не само хотелите за уелнес и семейна почивка. Туристите могат да си оправят зъбите, а след това и да отидат на плаж, пише в подзаглавието на статията.

Албена, Слънчев бряг и Балчик са известни най-вече с това, че и по-малко заможните гости на тамошните хотели могат да се напиват здраво всяка вечер за две седмици срещу 600 евро пълен пансион. През последно време обаче там се утвърждава нов вид туризъм - стоматологичният.

Целта на посетителите с развалени зъби, чиято поправка в Германия например, достига до петцифрено число, е стоматологичната клиника Дентапрайм в курорта Св. св. Константин и Елена, разположен на само няколко километра от Варна. Клиниката, открита през юни 2006-та година с чуждестранни инвестиции в размер на 3 до 5 млн. евро е сред най-модерните в Европа, четем в статията, в която не без чувство за хумор се описват емоциите на гостите, вариращи между страха от стоматологичния стол и радостта от почивката на море.

"И макар че, някои от тях са си глътнали езика още преди да е започнало лечението, проблеми с комуникацията тук няма. Всички служители говорят освен български още два други езика", пише в статията.

В нея е цитирана шефката на клиниката - 37-годишната рускиня Регина Шиндялова, специализирала в германския град Ааахен. Според нея един от проблемите е да се намерят квалифицирани специалисти за клиниката, макар че "предлаганите там заплати са много по-високи от средните за България".

Авторката на статията Барбара Йортел описва подробно модерната техника, с която разполага стоматологичната клиника на българското Черноморие и не пропуска да отбележи, че предлаганите там цени за операции са значително по-ниски от тези в Германия.

Цитирана е и пациентка на клиниката Дентапрайм, която казва, че когато решила да се отправи към България, познатите й най-напред реагирали доста отрицателно. "Те ми казаха, че не биха имали моята смелост, да си поправят зъбите в България", казва пациентката.

"Тя обаче е на мнение, че е взела правилното решение. Тук е решил да поправи зъбите си и нейният съпруг, но на него ще му се наложи да почака доста, защото броят на желаещите да се лекуват нараства непрекъснато", пише в статията си журналистаката от "Тагесцайтунг". /Експерт




Гласувай:
0



1. krotalka - На българското черноморие
29.12.2008 21:09
идват предимно бедните германци, тези за които друго не е постижимо. Наистина в Германия зъболечението е скъпо, ако нямаш допълнителна медицинска застраховка, ще трябва яко да се бръкнеш, за да си платиш протезиране. Тя и застраховката покрива само част от сумата...Но това пак ще са бедняците, които ще дойдат тук на лечение.
цитирай
2. reporter - Нали имаше една велика реплика, ...
29.12.2008 21:17
Нали имаше една велика реплика, вече не си спомням от къде е: Искам да съм негър в Алабама ... :))))))))
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: reporter
Категория: Новини
Прочетен: 13000541
Постинги: 10473
Коментари: 5012
Гласове: 37058
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031