Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.12.2008 22:44 - ДПС пред разпад
Автор: reporter Категория: Новини   
Прочетен: 1428 Коментари: 1 Гласове:
0



Дестабилизация и дори разпад на ДПС през следващата година, прогнозират запознати с политическите игри. Според тях този процес може да бъде опасен. Напоследък в партията има сериозни напрежения, твърдят източници пред "168 часа". Движението е разделено по няколко линии.
Едната е между т.нар. обръчи от фирми, казват източниците. Според тях бизнесмени, които не са допускани от Ахмед Доган да участват в търгове и обществени поръчки, вече са му набрали и ще се опитат да отвърнат на удара. Според други в движението има разделяне на хора от "А" и "Б" отбора. По-младите били в "Б" групата и имали по-труден достъп до лидера, защото и отговорностите им в партията били по-малки. Към доайените принадлежат Юнал Лютфи, Ахмед Юсеин, Касим Дал.
Втората линия на разделение в движението е да останат , или да напуснат тройната коалиция. Десномислещите в ДПС смятат, че партията час по-скоро трябва да напусне управлението. Бесни са, че прокуратурата и следствието нарочно бавят разследването около самоубийството на Ахмед Емин. Проблемът е в Първанов, смятат в движението. За тях той още контролира прокуратурата и следствието. Има теза, че ако не се изнесе цялата истина около самоубийството на Емин, това може да е фатално за партията преди изборите. Повечето депутати в ДПС са убедени, че Емин е работел за някоя от сегашните спецслужби.
Напрежението в ДПС се подсилва и от неприключилата проверка в прокуратурата по земеделските проекти. Активистите не знаят какво може да излезе за фирми, свързани с ДПС, още от времето на Нихат Кабил.
В ДПС има скандализирани от тежката присъда за бившия шеф на Държавния резерв Станислав Копаров. Той е съпруг на заместник-министъра от ДПС Искра Михайлова.
Третата линия е слухът, че Доган ще направи тотален ремонт в листите на партията за изборите. Прогнозите са, че той ще отстрани хората, които подозира в интриги и задкулисни игри.
Четвъртата линия е сблъсъкът между българското лоби в ДПС и останалите.
Най-опасното разделение в ДПС би било, ако започне разслояване на мюсюлманска основа, прогнозират експертите. Ако процесът не се контролира, може да взриви страната. В този случай ДПС ще отслабне. Особено ако се даде тласък от ДАНС, с което да се погнат обръчите на Доган. Според тях не е случайно засилилата се агитация на Сезгин Мюмюн, който се опитва да привлече електората на Доган.


Тагове:   ДПС,


Гласувай:
0



1. анонимен - Мъкааа....
04.01.2009 16:37
Боже, колко мъка има на този свят , Боже ...!!!
Оххх.... `де тоз` късметец... ама нейсе - Божа работа е това.
То хубаво е да си Сокол- пиле, ама като няма гълъбчета и мишки? Какво ще ядеш, а !? Пък то кога погледнеш- не върви Сокол да кълве Орел..
Единственното спасение от атаката на Орела е, да бега далеч някъде... я по Шаптария нейде, я по Анадолия нейде ...!?
Божа работа е целио Свет хора ...
Мъкаааа.....
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: reporter
Категория: Новини
Прочетен: 13031367
Постинги: 10473
Коментари: 5012
Гласове: 37058
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930