Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.01.2009 19:09 - Конди плаче на прощаване с подчинените си
Автор: reporter Категория: Новини   
Прочетен: 612 Коментари: 1 Гласове:
0



Държавният секретар на САЩ Кондолиза Райс, развълнувана и просълзена, се сбогува със служителите от Държавния департамент под аплодисментите на стотиците дипломати, които бяха дошли да я изпратят във фоайето на министерството. “Вие винаги ще имате място в моите мисли, в молитвите и в сърцето ми”, каза тя с глас, пресекващ от емоции, в края на кратката си реч, посветена на защитата на демокрацията в света. След това тя слезе по стълбите, за да се ръкува с досегашните си подчинени, да размени целувка с някои от тях и да позира за снимки за спомен.

Райс излезе от сградата през главния вход за първи път от четири години. Държавният секретар досега винаги използваше строго охраняваните изходи в подземието, отбелязва Франс прес. Райс и дипломатите следваха традицията в Държавния департамент, според която ръководителите на американската дипломация биват приветствани при пристигането и при напускането им от целия персонал в огромния вестибюл на централния вход. Макар че остава на поста до вторник по обед, когато президентът Барак Обама встъпва в длъжност, Райс няма да се връща повече в Държавния департамент. Тя остави на бюрото си бележка за добре дошла, адресирана до Хилари Клинтън, която се очаква в Държавния департамент в сряда сутрин.

Райс ще остане през уикенда заедно със семейството и близките на Джордж Буш в резиденцията Кемп Дейвид. Най-близките й сътрудници, които организираха за Райс неофициално прощално празненство в тесен кръг, й подариха собственото й кресло от кабинета на държавния секретар, съобщи говорителят Шон Маккормак, който също сдаде поста. На последната си пресконференция тя поздрави журналистите и подчерта значението на свободния печат, като вметна, че е призовала израелските лидери да улеснят работата на журналистите в Газа, където израелската армия наложи информационна блокада.

Българските агенции припомнят, че по време на посещението си в България на 9 юли 2008 г. държавният секретар Кондолиза Райс получи от президента Георги Първанов орден "Стара планина" - първа степен.

Същевременно новоизбраният американски президент Барак Обама заяви, че отиващият си стопанин на Белия дом Джордж Буш е добър човек, който обича страната си, но предупреди, че той остава САЩ да се справи с резултатите от неговите „лоши избори”, предаде Франс прес. На 20 януари, когато Обама ще влезе в Белия дом, новият държавен глава ще получи в наследство две войни и най-лошото икономическо положение от времето на Великата Депресия през 30-те години на ХХ век, както и бюджетен дефицит достигащ около 1 трилион долара. „Ако се вгледате в моите изявления по време на кампанията, аз винаги съм мислил, че той е добър човек”, каза Обама в интервю за Си Ен Ен. „Смятам, че той е добър човек, който обича своето семейство и родината си. Мисля, че той е вземал най-добрите решения, които е можел, на моменти, когато е бил притиснат от много трудни обстоятелства”, добави Обама, цитиран от БГНЕС.




Гласувай:
0



1. cefulesteven - Иска ми се да "скенирам" ...
17.01.2009 19:47
Иска ми се да "скенирам" подобна психичност, но нещо ми се губи, много ми липсва. Няма нужда да познавам подобен човек в близост за да съставя предполагаема емоционална структура и не ми е проблем това, че няма как да взема лично интервю от подобна персона. Моята психичност тотално отхвърля като чуждо тяло подобна. Много е абсурдна, наистина.

Тази черна желязна лейди е подписала толкова смъртни присъди, с ясното съзнание какво прави, без да свали усмивка, без да загуби изкуственото, но миловидно изражение. Това е едно изключително сурово създание, роден хищник, при това много, много уверен и сигурен в себе си.

От друга страна, сигурен съм, че сълзите в този момент са били искрени. За нея това не е повече от смяна на работно място плюс нещо като дипломиране, друго няма какво да я разстрои освен раздялата със старото обкръжение. Чиста сантименталност у същият горепосочен хищник.

Доста абсурдно.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: reporter
Категория: Новини
Прочетен: 12996111
Постинги: 10473
Коментари: 5012
Гласове: 37058
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031