Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.01.2009 07:57 - Папата със собствен канал в YouTube
Автор: reporter Категория: Новини   
Прочетен: 696 Коментари: 0 Гласове:
0



Папа Бенедикт XVI може да бъде следващата звезда на YouTube. В средата на януари Ватикана съобщи, че главата на римокатолическата църква ще има собствен канал в популярния видео сайт. В проекта са ангажирани телевизионният център и радиото на Ватикана, които ще си партнират с Google. Текст и видео от речите на папата, както и новини за Бенедикт XVI ще бъдат качвани директно в YouTube, съобщи "Асошиейтед Прес".
Очаква се през идната седмица Ватикана да изнесе повече подробности за проекта.
Появата на папата в YouTube не е голяма изненада. Напоследък Ватикана дава сигнали за дружелюбно отношение към технологиите.
Големи производители на електроника, като "Samsung" и "LG", "ухажват" Ватикана с последни достижения на технологиите. В началото на миналата година корейците подариха на високопоставени служители на църквата 100 мобилни устройства, като използваха за целта посещението на президента на Южна Корея във Ватикана.
Устройствата могат да се използват като телевизионни терминали, благодарение на технологията за наземни цифрови мултимедийни емисии (DMB), възприета от италианската обществена телевизия "РАИ".
Католическата църква официално заяви, че потребителската електроника е необходима за разпространение на Библията в днешния свят. Следвайки тази нова политика, Ватикана подкрепи iPhone приложение за молитви и даде своята благословия за мисионерството на джаджите.
Освен като печатен текст, гласът на божието слово трябва да се разпространи по радиото, интернет каналите, на CD, DVD и iPod, по телевизията и екраните на кината, се казва в официалното изявление от среща на католическите епископи през октомври.
Част от новите възможности за популяризиране на вярата е приложението iBreviary, предназначено за притежатели на епълския iPhone. Софтуерът, създаден от Паоло Падрини и уеб дизайнера Димитри Джани, позволява на потребителите да свалят различни молитви, вкл. книгата Breviary.
Папа Бенедикт XVI разполага с бял iPod Nano 2GB, подарен му от служители в радиото на Ватикана. Известно е също така, че той използва акроними в мобилните текстови съобщения, които обича да подписва с BXVI.
Същевременно обаче в края на ноември миналата година някои медии разпространиха изказване на говорителя на папата, че мобилните телефони и други подобни средства за комуникация и развлечение лишават хората от духовност. /technews.bg


Тагове:   YouTube,   канал,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: reporter
Категория: Новини
Прочетен: 13024999
Постинги: 10473
Коментари: 5012
Гласове: 37058
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930