Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.01.2009 21:13 - Лизинговите къщи ще могат да предоговарят дългове
Автор: reporter Категория: Новини   
Прочетен: 521 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 21.01.2009 22:43


Лизинговите компании също са готови да предоговарят условията по договорите с клиенти, като съответно обсъдят с тях варианти за разсрочване, съобщи в. "Класа", позовавайки се на Теодор Маринов, съпредседател на Българската асоциация за лизинг. Банките у нас вече са дискутирали възможностите за въвеждане на ред облекчения по отпуснатите от тях кредити на предприятия и граждани със сериозни финансови проблеми. 
Междувременно Reuters разпространи предупреждение на италианската банка UniCredit, която е с най-силни позиции в развиващите се европейски държави, обяви, че има явен риск световната кредитна криза да обхване региона и всичко е в ръцете на международните банки, за да бъде избегнатo подобно развитие.
Международната финансова криза оказа своето влияние върху реалната икономика на глобално ниво като не подмина и Централна и Източна Европа (ЦИЕ). Цялата 2009 ще е година на предизвикателства и влошаване на перспективите както пред домакинствата, така и пред корпоративния сектор. Това е прогнозата на италианската банка Уникредит, (собственик на Уникредит Булбанк у нас), направена по време на конференцията на Euromoney днес във Виена, съобщиха от българското поделение на банката.
Уникредит обяви още, че има ясен риск глобалната кредитна криза да обхване и региона и всичко е в ръцете на международните банки, за да бъде избегнато това, съобщи Ройтерс.
Глобалната криза в голяма степен ограничи възможностите за външно финансиране в региона и по този начин се създадоха предпоставки за намаляване на ръста на кредитирането. Банковите заеми си остават една от малкото възможности за финансиране на потреблението на домакинствата и инвестиционните намерения на фирмите, но към момента възможностите на банките да кредитират са тясно обвързани с възможностите им да привлекат депозити, се казва още в анализа на банката.
Определено е в интерес на международните играчи да се придържат към отговорното си поведение към пазарите на ЦИЕ и да минимизират доколкото е възможно влиянието на глобалната криза върху региона, казва още Ерих Хампел. Ангажираността на Уникредит Груп към региона е дългосрочна. Ще продължим да финансираме активно и домакинствата, и корпоративния сектор, добавя той. На тази ангажираност на банката трябва да се гледа като на част от един по-амбициозен план за ЦИЕ, който да включва всички ключови играчи и институции, призовава Ерих Хампел още.


Тагове:   Могат,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: reporter
Категория: Новини
Прочетен: 13047636
Постинги: 10473
Коментари: 5012
Гласове: 37058
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930