Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.01.2009 21:50 - Тройната коалиция катастрофира в YouTube
Автор: reporter Категория: Новини   
Прочетен: 698 Коментари: 1 Гласове:
0



Отчаяните пропагандни напъни на тройната коалиция да замаже многобройните си гафове и да потуши нарастващото в края на мандата й обществено недоволство предизвикват все по-масиран и остроумен отговор в Интернет. Поредната творба на дигиталния фолклор, качена в четвъртък, за едно денонощие вече е видяна от над 1 600 души в YouTube, съобщи електронното издание Медиапул.

С голям успех в мрежата се въртят клипове, посветени на президента Първанов. Единият от тях, направен по филма Downfall (""Крахът на Третия райх"") и "пресъздаващ" сцена от щаба на държавния глава след бракониерския лов в Узбекистан, освен че удари рекорд по гледаемост, бе директно "откраднат" от македонски "творци", които адаптираха репликите и героите към злободневен политически казус в страната им.

Новият клип представлява анимационно филмче, показващо как лидерите на тройната коалиция катастрофират, опитвайки се да управляват различни машини.

На звуковия фон на емблематичната за социалистите песен “Нас червеното знаме роди ни” най-напред в кадъра влиза, управляван от Сергей Станишев, червен трамвай номер 47 (като този в предконгресния рекламен клип на БСП). С изплезен език ватманът неистово се старае да удържи превозното средство на релсите, но въпреки това ужасените, очевидно позастарели пътници, един по един изхвърчат от отворените врати.

Следва епизод с царя като машинист на локомотив. Той е прав, маха на публиката, на врата му се развява дълъг жълт шал. Гледната точка обаче постепенно се отмества и се вижда, че всъщност влакът стои на място, пейзажът зад него е обикновен декор, а вятърът се прави от голям вентилатор.

Ахмед Доган е показан като водач на летяща чиния (каквато мечтае да си купи, според собствените му признания отпреди няколко месеца). Управлението обаче явно не му се удава и след известно лъкатушене летящата чиния се удря няколко пъти в две кули – едната с червена петолъчка, а другата с полумесец на върха – и накрая с трясък изчезва от екрана.

Започнало с ватман (Сергей Станишев), филмчето завършва с Батман. Бойко Борисов – с плащ и герб с две главни букви Б на гърдите, но без маска, лети над задръстения от коли град. Когато се поизправя, за да се огледа хубаво в прозорците на един небостъргач, очевидно доволен и разсеян от видяното, отново полита и се "разбива" в огромна купчина боклук.

Клипчето завършва с въпроса: “Не ви ли писна да ви управляват калпави водачи?”





Тагове:   YouTube,


Гласувай:
0



1. анонимен - Е, те този клип е активно мероприятие
24.01.2009 00:25
Значи критикуват тримата " големи " и накрая не те катастрофират а Бойко Борисов.
Това е гадно.
Оти не бутнахте трамваю на ония в оградата на СССр посолството бе ора ?
Амче кой купува кифтета и бира на протестиращите за боклуко окорло софията ?
Язе сом ги вшел с очи. Язе лично съм ги вишел.
У Суходол и у Локорско.
Гадыно
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: reporter
Категория: Новини
Прочетен: 13025194
Постинги: 10473
Коментари: 5012
Гласове: 37058
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930