Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.01.2009 20:38 - Ирена Кръстева посяга към в. "Стандарт"
Автор: reporter Категория: Новини   
Прочетен: 436 Коментари: 0 Гласове:
0



"Нова българска медийна група", оглавявана от Ирена Кръстева, е насочила вниманието си към пореден вестник, който иска да закупи и така да разшири още влиянието си на медийния пазар. Този път става дума за вестник "Стандарт", който е четвърти по тираж сред всекидневниците след изданията на ВАЦ "24 часа" и "Труд" и "Телеграф", собственост на групата. Информацията бе съобщена от електронното издание Mediapool, което се позовава на източници от медийните среди. Според тях това е следващата крачка след като ръководената от Кръстева "империя" вече е мажоритарен собственик на печатницата ИПК "Родина".

Със собственика на "Стандарт" Тодор Батков се водели преговори, посочват източниците. Самият Батков неотдавна отрече категорично пред спортно издание, че има намерение да се разделя с вестника.

"Нова българска медийна група" притежава пет издания – "Монитор", "Политика", "Експрес", "Телеграф", "Борба" – Велико Търново, телевизията с кабелно разпространение "ТВ 7" и електронното издание "Експрес БГ". Отделно ръководената от Кръстева фирма "Си Ди Девелопмънтс" наскоро изкупи дяловете на други вестникарски издатели в ИПК "Родина" и стана водещ акционер с дял над 70 от комплекса.

Основен финансов източник на покупките, извършвани от Кръстева, е "Корпоративната търговска банка", въпреки че от ръководството на банката отрекоха да имат отношение към сделката за "Експрес", "ТВ 7" и "Експрес БГ".

В съвета на директорите на ИПК "Родина" обаче фигурира председателят на надзора на банката Цветан Василев заедно с Кръстева и с издателя на в. "Банкер" Бистра Джагарова.

Обществена тайна е, че зад "империята" на Кръстева стоят кръговете в ДПС около някогашните ръководни функционери на СДС Христо Бисеров и Йордан Цонев.

Освен пряко влияние чрез вестниците си, към които евентуално може да се присъедини и "Стандарт", групировката може би ще използва добрите си позиции във властта, за да "издейства" ефирен лиценз за "ТВ 7", а с практическата собственост над ИПК "Родина", може постепенно да си осигури и контрол над терена, прилежащ към печатницата. Той е с площ 55 хил. кв. м., а цената на земята в този район на София и с разположението й непосредствено до бул. "Цариградско шосе" е стотици хиляди евро за декар.

С други думи, влиянието на групировката и съответно на тези, които стоят зад нея, може да бъде подкрепено и от много добри пари в обозримо бъдеще.



Тагове:   стандарт,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: reporter
Категория: Новини
Прочетен: 13048326
Постинги: 10473
Коментари: 5012
Гласове: 37058
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930