Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.01.2009 08:44 - Започва приемът на магистри за летния семестър на СУ
Автор: reporter Категория: Новини   
Прочетен: 779 Коментари: 0 Гласове:
0



Част от факултетите на СУ "Св. Кл. Охридски" обявиха прием за магистратури за летния семестър. Документи ще се приемат от 2 до 10 февруари 2009 г. Кандидатите трябва да представят диплома за завършено висше образование (оригинал и ксерокопие). Попълва се молба по образец, която се получава от съответната канцелария. Таксата за един изпит е 20 лв. и може да се плати в Ректората (северно крило, IV етаж) или по банков път, а квитанцията трябва да бъде приложена към документите. Приемните изпити и класирането ще се извършат по факултети след 10 февруари. Обучението започва от март.

 

Юридическият факултет

 

обявява прием за магистри редовно обучение по следните програми: "Европейски отношения", "Международни организации и многостранна дипломация", "Международна сигурност" и "Международни бизнес отношения". Продължителността на програмите е 3 семестъра. Свободните места по държавна субсидия са 20. Други 100 студенти ще бъдат приети срещу заплащане. Изпитите за местата, които са държавно субсидирани, ще се проведат от 18 до 20 февруари. За платените магистратури ще се проведе интервю. Класирането ще бъде обявено до 25 февруари. До 13 май е крайният срок за записване, а началото на програмите е обявено за 16 март.

 

Факултетът по славянски филологии

 

обявява места за нефилолози за "Преводач-редактор" (редовна форма), "Литература, кино и визуална култура" (редовна форма), "Литературата - творческо писане" (редовна форма), "Антропология и филология", "Старобългаристиката в контекста на византийската книжовност" (редовна форма), "Образованието по български език и литература в средното училище" (редовна и задочна форма), "Литературознание" (редовна форма). Две магистърски програми в редовно обучение се предвиждат в областта на руската филология - "Език, култура, превод" и "Литература и култура на Русия". Изпитите ще се проведат в периода от 11 до 18 февруари. Класирането ще стане ясно от 19 до 22 февруари. Факултетът по класически и нови филологии организира магистърски курс по приложна лингвистика в специалността "Испанска филология".

 

Химическият факултет

 

предлага за магистърска степен специалността "Радиоекология". Обучението е задочно и срещу заплащане. Възможностите във Физическия факултет са "Физика", "Безжични мрежи и устройства" и "Ядрена енергетика и технологии" (редовно обучение). Желаещите да учат задочно ще трябва да избират измежду "Микроелектроника и информационни технологии" и "Ядрена енергетика и технологии" (неспециалисти), която обаче е 5 семестъра задочно обучение и е срещу заплащане. Още една платена програма има по "Ядрена енергетика", но тя е предназначена за кандидати със степен "професионален бакалавър" по "Топло- и ядрена енергетика". Обучението е задочно и е с продължителност 6 семестъра. Приемният изпит ще се проведе на 16 февруари от 10.00 часа. Класирането ще бъде обявено до 20 февруари, а записването е на 25 и 26 февруари.

 

Философският факултет

 

открива 10 магистърски програми. В областта на културологията предложенията са "Изкуства и съвременност ХХ-ХХI век" и "Мениджмънт и социализация на културното наследство". Обучението е в редовна форма, платено или по държавна поръчка. Други възможности са "Библиотечно-информационни науки" и "Културна политика", която е за задочници. Местата се субсидират от държавата. В редовно обучение е програмата по управление на информационните ресурси. "Административни практики" е магистърска програма, насочена за служители в държавната администрация. По тази причина обучението е задочно и е срещу заплащане. Факултетът предлага и програма за история на жените и половете. Само в този факултет документите се приемат от 2 до 11 февруари. Изпитите ще се провеждат от 16 до 25 февруари. Класирането ще бъде обявено до 26 февруари, а записването е от 9 до 13 март.

 

Факултетът за начална и предучилищна педагогика

 

обявява прием за няколко специалности. Магистърските курсове в областта на предучилищната педагогика са само задочни: "Предучилищна и начална училищна педагогика" (след професионален бакалавър), "Педагогика на масовата и художествената комуникация", "Мениджмънт на образованието в предучилищните заведения", "Предучилищна педагогика" (за завършили други специалности), "Начална училищна педагогика" (за завършили други специалности) и "Ранно чуждоезиково обучение в началните класове". Предлага се и задочно обучение за магистърска степен по логопедия. Курсът по семейна терапия и консултиране на лица с увреждания се предлага в двете форми - редовна и задочна. Приемът за програмата по социално-педагогическа помощ за семейства е само в редовно обучение. Другите възможности за обучение във ФНПП са "Педагогика на обучението по изобразително изкуство" или "Педагогика и семиотика на изобразителното изкуство". Изпитите ще се проведат от 16 до 19 февруари, а резултатите от класирането ще бъдат обявени до 26 февруари.



Тагове:   магистри,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: reporter
Категория: Новини
Прочетен: 13029197
Постинги: 10473
Коментари: 5012
Гласове: 37058
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930