Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.01.2009 21:22 - Фирма експлоатира два обекта в терминала на летище Пловдив в ущърб на аеропорта
Автор: reporter Категория: Новини   
Прочетен: 589 Коментари: 0 Гласове:
0



В терминала на летище Пловдив, който е собственост на частното дружество “Летище Пловдив” АД и за който едноименното държавно ЕАД заплаща ежемесечен наем има намесени интереси и на трети играч, съобщиха от летището. В съобщението се посочва, че негативите от това присъствие както във финансов, така и в имиджов аспект отново са за сметка на държавното дружество “Летище Пловдив” ЕАД, което единствено има лиценз за летищен оператор.
С решение на Пловдивски Окръжен Съд от 1991 г. в регистъра му е вписана новообразуваната държавна фирма “Лайпциг ‘91”. Същата е обявена за правоприемник на ДФ “Пълдин тур” и обектите й, един от които е ресторант “Аерогара”. Обект тип ресторант по това време не съществува вече от около десет години. За последно ресторантът е функционирал до началото на 80-те години, по времето, когато летище Пловдив все още се е намирало край с. Граф Игнатиево.
Към момента “Лайпциг ‘91”, преобразувано в АД в началото на 1992 г., експлоатира два обекта в терминала на летище Пловдив. Единият е така описаният по-горе ресторант, който всъщност е снек-бар на самообслужване в чакалнята на летището и още едно заведение от същия тип в зала “Заминаващи”. И за двата обекта държавният летищен оператор не само не получава наем, а и отчита пропуснати ползи от собствената си търговска дейност. Освен финансовата страна на нещата, накърнен е и имиджът на летището. И в двата стопанисвани от “Лайпциг ‘91”АД обекта няма официални ценоразписи. Клиентите се таксуват според това дали са служители на летището или външни хора, а вторите от своя страна пък също биват класифицирани според това дали са българи или чужденци. Естествено, негодуванието на пътниците и клиентите, както и негативните им асоциации са свързани с “Летище Пловдив” ЕАД, а не с “Лайпциг ’91”АД.
Очаква се след построяването и пускането в експлоатация на новия терминал, предвидени за средата на 2009 г. и този казус да бъде изчистен и негативните асоциации да останат само лош спомен.
 Акционерно дружество "Лайпциг 91" не е получавало претенции – нито в устен, нито в писмен вид, от частното дружество "Летище Пловдив" АД. Взаимоотношенията между двете дружества са добри и коректни, заявиха в официално писмо до медиите от частната компания. От там припомнят, че в активите на "Лайпциг 91" АД е включен снек барът в чакалнята, затова за този обект не се плаща наем, а барчето в зала "Заминаващи" е взето под наем от частното дружество "Летище Пловдив" АД и редовно се плаща договорената сума за този обект. "Лайпциг 91" АД е отворено към срещи и обсъждания както с досегашния си партньор – частното дружество "Летище Пловдив" АД, така и с други заинтересовани институции и лица, заявяват още от фирмата.


Тагове:   Пловдив,   летище,   Обекта,   фирма,   ущърб,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: reporter
Категория: Новини
Прочетен: 13053154
Постинги: 10473
Коментари: 5012
Гласове: 37058
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930