Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.02.2009 17:05 - Създават организационен щаб за Световния енергиен форум
Автор: reporter Категория: Новини   
Прочетен: 5626 Коментари: 0 Гласове:
0



Организационен щаб ще поеме подготовката за провеждането на Световния енергиен форум, който ще се проведе от 22 до 24 април в Пловдив. Това стана ясно след среща между началникът на кабинета на президента ген. Никола Колев с кмета и областния управител на Пловдив. В разговорите са участвали съветници на президента Георги Първанов, заместник-министърът на вътрешните работи Тодор Чуров и изпълнителният директор на Пловдивския панаир Георги Гергов. Организационният щаб ще бъде сформиран утре на среща между областния управител Тодор Петков и кмета Славчо Атанасов. Провеждането на Световния енергиен форум в Пловдив ще донесе на града международен престиж и финансови бонуси, посочи ген. Никола Колев. Градът ще получи финансова помощ за организирането на събитието, на което към днешна дата са потвърдили присъствието си 25 държавни лидери от Югоизточна Европа, Черноморския регион, Кавказ, Русия, Централна Азия, Близкия изток, както и представители на ЕС, САЩ и международни финансови институции. Очаква се да присъстват руският премиер Владимир Путин и държавният секретар на САЩ Хилари Клинтън.
Организационният щаб в Пловдив ще отговаря за подготовката на града за домакинството. Отделно от това ще има още един център, който ще подготвя програмата и детайлите на международната енергийна среща. Той ще бъде на държавно ниво и в него ще участват представители на президента и на правителството. Паралелно ще се създаде и щаб от специалисти по сигурността, които трябва да обезпечат безопасността на делегациите.
Самият факт, че форум от подобен ранг ще се проведе в Пловдив е много знаков, сериозен и престижен, отбеляза областният управител Тодор Петков и увери, че градът ще се подготви и представи достойно. Засега е ясно, че деловата част на Световния енергиен форум ще се провежда в Палата 6 на Пловдивския панаир. Изпълнителният директор на националния изложбен център Георги Гергов заяви, че Международен панаир ще участва активно в организирането на енергийната среща на високо ниво. До края на седмицата ще се проведе среща с хотелиерите, които трябва да осигурят задължително 25 президентски апартамента. Гостите ще бъдат настанени в хотелите „Санкт Петербург”, „Тримонциум”, Новотел Пловдив и „Марица”.
Кметът обеща, че за престижния форум градът ще свети, няма да има дупки по нито една от основните пътни артерии, а Стария град ще придобие блясъка на истински резерват. До април трябва да приключат мащабните ремонти на ВиК-мрежата в града, които започнаха преди броени дни. 
http://www.blitz.bg/news/article/36305


Тагове:   форум,   щаб,   организационен,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: reporter
Категория: Новини
Прочетен: 12996482
Постинги: 10473
Коментари: 5012
Гласове: 37058
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031