Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.02.2009 21:43 - БНТ може да се оттегли от Евровизия 2009
Автор: reporter Категория: Новини   
Прочетен: 837 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 24.02.2009 21:49


Българската национална телевизия може в краен случай и да се оттегли от тазгодишното участие в конкурса Евровизия, съобщи държавният оператор във вторник. По-рано през деня пред сградата на “Сан Стефано“ 9 се събраха гневни поддръжници на Поли Генова, останала втора в класирането за песен, която да представи страната ни в Москва. Те протестираха срещу избора на песента "Illusion" в изпълнение на Красимир Аврамов, която на финала на конкурса за България събра над 55 на сто от гласуванията по телефона, докато всички останали участници си разпределиха между 2 и 8 процента. Генова получи подкрепата на близо 12 на сто от участниците във вота.

Изборът на фалцетното изпълнение на Аврамов предизвика недоволство по форумите и породи съмнения за манипулация на гласуването, както и призиви доброволно да се оттегли от участие.

От БНТ обаче твърдят, че конкурсът е проведен професионално като посочват, че песента на т. нар Човека глас е събрала 19 553 гласа в предаването на 21 февруари. не се посочва обаче колко общо са пратили SMS-и, като в същото време продуцентът на Поли Генова заяви, че неговото кратко съобщение не е било прието. Същото станало и с много от феновете на певицата.

В съобщението на БНТ пише, че “изборът на песента предизвика вълна от негодувание сред музикалната гилдия заради нестабилността на изпълнението и се появиха и крайно негативни мнения, определящи изпълнителя като "пълен непрофесионалист".

От телевизията допълват, че “в момента се стремим да проверим докрай качествата на изпълнителите на песента и да внесем в нея допустимите корекции, с които да я направим конкурентноспособна на другите песни от европейския конкурс и с шансове за максимален успех.

Ако това обаче не се отдадяло на оператора, авторите и изпълнителят й щели да бъдат призовани да се откажат от участие в конкурса. При отказ можело и да се стигне до отказ от българското участие в Москва. Ако обаче се стигнело до там на телевизията ще бъдат наложени финансови санкции и условия за последващо участие, допълват от медията.

Освен това БНТ покани всички, които се вълнуват от създадената ситуация, да заповядат в предаването "Бъди звезда" в четвъртък, 26 февруари, в студиото в зала 2 в НДК от 20.30 ч. Там те ще могат да изкажат своето мнение по темата "Изборът ни за Евровизия 2009".

В токшоуто ще бъдат поканени фирмата преброител, опонентите на песента, нейните привърженици, членове на журито от полуфинала, представители от предишни конкурси и самият Красимир Аврамов, който да изпълни песента си отново, за да докаже вокалните си възможности.


Ако аз си махна кандидатурата, това означава да обидя всички онези българи, които са гласували за мен, всички мои почитатели в България и по целия свят. В името на това, че Бог ме е наградил с глас и талант, не мога да се откажа. Това казва победителят в конкурса “Евровизия” Красимир Аврамов, който с песента “Illusion” ще представя страната ни в Москва през май.

Той отхвърля обвиненията на популярни музиканти като Йордан Караджов и Йорданка Христова, които твърдят, че не може да пее. “Йорданка Христова се оказа един голям лицемер. Преди година и половина пред 300 души в Лос Анджелис тя каза: “Със следващата песен искам да поздравя най-големия български глас, с който можем да се гордеем. Гордейте се с него. Не разбирам пред какво и кого се е прекланяла тогава”, казва Аврамов пред “24 часа”.

“Песента ми се харесвa навсякъде, където съм бил. Децата я използват за ринг тон на телефоните си, спират ме за автографи на улицата и си тананикат: “Гив ми, гив ми”, посочва той. “Тези, които пишат по форумите, са организирани от мои колеги, които не спечелиха. Една малка групичка хиени от музикалния бизнес”, допълва още Човека глас.



Тагове:   може,   бнт,   Евровизия,   оттегли,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: reporter
Категория: Новини
Прочетен: 12994956
Постинги: 10473
Коментари: 5012
Гласове: 37058
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031