Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.03.2009 20:34 - ГЕРБ захапа ВМРО заради скандала в Пловдив
Автор: reporter Категория: Новини   
Прочетен: 535 Коментари: 0 Гласове:
0



Ако се докаже, че двамата служители на община Пловдив, задържани за измама и рекет, са виновни, ще поискаме ВМРО да поеме политическа отговорност, заяви днес в Пловдив председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов. Той посочи, че ГЕРБ ще бъде безкомпромисна и “съвсем естествено ще действа за оставката на съответните лица, които заемат изборни длъжности в града”. Цветанов бе категоричен, че ГЕРБ винаги се разграничава от корупционни практики и схеми.” За съжаление към настоящия момент не сме чули нищо подобно от ръководството на ВМРО, което означава, че те са част от политиката, която водят днешните управляващи в лицето на БСП и ДПС”, коментира председателят на ГЕРБ.

Рано или късно очаквахме подобно нещо да се случи в Пловдив и мисля, че решението, което взехме за излизане от тази коалиция бе правилно, добави той. Всичко, което преди се е случвало в местния Общински съвет, е било непрозрачно, посочи още Цветанов. Той изрази опасения, че “коалиционният партньор на ВМРО в лицето на БСП, като част от управлението на страната” ще създаде предпоставки за потулване на инцидента.

Приди два дни стана ясно, че двама служители на Община Пловдив и техен съучастник са задържани при акция на полицаи от сектор „Борба с организираната престъпност” и под ръководството на районна прокуратура. Арестът е извършен в сградата на централната администрация на площад „Стефан Стамболов 1”. Сред задържани са шофьорът на кмета Славчо Атанасов – Саркис Московян и шефката на ГРАО Василка Костова.

В средата на септември в Пловдив се стигна до драматичен разпад на коалицията ГЕРБ – ВМРО. В резултат на скандала бяха освободени зам.-кметовете от ГЕРБ и беше свален председателят на Общинския съвет Йордан Кюмюрджиев, а БСП получи зам.-кметски постове. Мястото на Кюмюрджиев беше заето от лидера на ВМРО в Пловдив Илко Илиев. Тогава се стигна до размяна на остри реплики между представителите на ГЕРБ и на ВМРО. Председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов обвини воеводите, че са подвластни на икономически интереси, а пък лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов коментира, че Цветанов се държи като първокласник. От ВМРО реагираха, че шефът на Общинския съвет от ГЕРБ се опитвал да изземе правомощията на кмета Славчо Атанасов. Неформалният лидер на ГЕРБ Бойко Борисов пък заяви, че съжалява, че се е подвел по ВМРО. /Всеки ден



Тагове:   Пловдив,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: reporter
Категория: Новини
Прочетен: 13035189
Постинги: 10473
Коментари: 5012
Гласове: 37058
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930