Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.03.2009 17:37 - Станишев: В България няма олигархия
Автор: reporter Категория: Новини   
Прочетен: 496 Коментари: 0 Гласове:
0



В България няма олигархия. Има богати хора, които се стремят да оказват влияние, но това не е влияние по-голямо отколкото в други страни, каза в продължилия час и половина разговор в предаването "Седмицата" на Дарик радио министър-председателят Сергей Станишев. 
    
Той подчерта:"Трябва да се оказва много по-голям натиск и да се прави много по-голямо разграничение между държавните институции и стремежът, който навсякъде съществува, на бизнеса да оказва влияние". Премиерът коментира проблема с бъдещето на комбината "Кремиковци" така: "Единственият фактор в държавата, който прави нещо, за да се спаси "Кремиковци", е българското правителство. Лошото е, че от есента на миналата година се сринаха пазарите и е много трудна сметката за самия инвеститор. Не мога да изключа никакъв вариант за съдбата на комбината. Въпросът е да направим всичко възможно да се случат по-добрите". 

Станишев бе категоричен, че не желае да политизира въпроса с боклука в София. "Проблемът със сметосъбирането в столицата се превръща в национален проблем, защото столичният кмет се опита да реши проблемите сега за сметка на други градове, теглейки коли за почистване от много други общини, основно от тези, които се управляват от неговата политическа партия, което става за сметка на чистотата в тези градове", каза Станишев. Той подчерта, че сметоизвозването и сметосъбирането е задължение на местната управа, но посочи, че при задълбочаване на кризата, правителството е готово да поеме своята отговорност. "А и столичният кмет каза преди два дни държавата да не се меси. Той не е отправил никакво искане към правителството сега", каза Станишев и отбеляза:"Столицата не може да оправи, ще оправи държавата". 

Министър-председателят коментира, че "управляващата коалиция в известна забава е длъжник на обществото" и изтъкна, че ако БСП получи пълно мнозинство в следващия парламент, ще изпълни всички ангажименти към избирателите. "В следващия парламент БСП трябва да има мнозинство, да е готово да разговаря с всички. Защото в условия на световна криза трябва много голяма национална мобилизирация, защото партийни игрички са несъстоятелни. Трябва да сме готови да запазим това, което сме постигнали", каза Станишев и отново наблегна на необходимостта от силни левица и опозиция в България.



Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: reporter
Категория: Новини
Прочетен: 13030293
Постинги: 10473
Коментари: 5012
Гласове: 37058
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930