Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.04.2009 20:52 - Петьо Блъсков пуска безплатен вестник 2 месеца преди изборите
Автор: reporter Категория: Новини   
Прочетен: 1582 Коментари: 1 Гласове:
0



От 13 април тръгва новият безплатен вестник "Новините днес", обяви на пресконференция главният редактор на изданието Петьо Блъсков.

Вестникът ще се разпространява в тираж 150 000 броя по най-оживените точки в четирите най-големи града на България - София, Пловдив, Варна, Бургас.
Именно този факт и професионализмът в работата са основните козове при набирането на рекламодатели, заяви маркетинговият директор Валентина Михайлова, съобщава delta news.
Заместник-главен редактор е Петьо Блъсков - син, който ще е основен помощник при създаването на продукта.
Стартовият месец е избран от сантиментална гледна точка. На 26 април 1990 започва издаването на "168 часа", на 19-ти същия месец, но през 1991 г., стартира вестник "24 часа". Амбициите на главния редактор е предоставяйки актуална и достоверна информация да накара хората да спрат да си купуват вестници.
Екипът, който ще създава новия продукт е съставен от млади, енергични и доста добре образовани хора, хората, с които създадохме "Телеграф", добави Блъсков.
Името на вестника е дошло спонтанно, единствените колебания били относно графичния дизайн. На въпрос какво мисли за подобните безплатни издания, главният редактор бе категоричен: „Другите издания са далеч от този продукт, те са нещо друго!" По негово мнение това ще е първият безплатен вестник в страната, който ще носи на читателя информация, а не просто шарена реклама. Журналистът обеща, че "Новините днес" ще бяга от пошлостта. Блъсков не пропусна да спомене късния график на вестника, който му осигурява възможността да "хваща" последните новини от деня. Новини, които другите ежедневници изпускат, заради ранното приключване на броя. Това много често ще е основният коз, особено на спортните страници. "Не сме от Левски, нито от ЦСКА", изтъкна обективността на екипа си журналистът.

Дойдат ли избори започват да текат пари към някои медии и Блъсков не за първи път ще се възползва от тази далавера. След като лапне парите на дадена политическа сила, някой му става виновен на добре известния Петьо Блъсков.   Едва ли заради справяне със занаята  шитна вестници "24 часа", "168 часа", "Монитор" и "Телеграф", с чието издаване явно не успя да се справи до край. Сега се опита да се намеси и в агенционната журналистика с Delta news, но проектът му повече прилича на електронен вестник и едва ли би удоволетворил изискванията за правене на агенция. В момента той държи и "Поглед" .
Неотдавна  се пробва да направи бизнес на "зелено"  с вестници, като обяви, че продавал абсолютно завършен проект за професионален безплатен всекидневен вестник. И този път бе осигурил  екип, логистика, производство, дистрибуция.
При така падащите тиражи на ежедневниците, които се чудят какво да направят, за да се задържат на пазара, безплатните вестници ни говорят единствено и само за "пране на пари".



Тагове:   вестник,


Гласувай:
0



1. анонимен - Къде е разликата ?
11.04.2009 16:33
Като човек в страни от бранша на журналистите и по-точно незапознат с издаването на вестници, трудно си обяснявам как и с чия помощ Петьо Б отново изникна от небитието и възкръсна като птицата феникс във вестникарския бранш. Немногословно и с леки тафталогични отенъци в речта и мисълта се опита да обясни как неговото издание ще бъде нещо ново и различаващо се от другите, които в същност не са такива и т.н. Дали пък в него най-вече няма да се отразяват всички действия и последствия от работата на войската и другите държавни служби в ситуацията на обявеното "извънредно положение" в София. На мен не ми е ясно, но на него и спонсорите му сигурно е безпределно ясно. А от кой отбор е, ще се разбере скоро.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: reporter
Категория: Новини
Прочетен: 13041310
Постинги: 10473
Коментари: 5012
Гласове: 37058
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930