Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.05.2009 09:23 - Връзката на Сретен Йоцич и убийствата на Поли Пантев, Иван Тодоров-Доктора и Косьо Самоковеца
Автор: reporter Категория: Новини   
Прочетен: 1435 Коментари: 0 Гласове:
0



Сръбската полиция смята, че арестуването на Сретен Йоцич, известен като Йоца Амстердам, може да доведе до разкриване на много случаи на ликвидация на мафиотски босове, които пред последните десетина години са държали дистрибуцията на кокаин от Южна Америка за Европа.

image
Нарковръзките на Сретен Йоцич и убийствата, с които той е свързван
  Повечето от убитите на Карибите, в България, в Холандия, са български шефове на подземния свят, извършвали наркотрафик заедно с Йоцич. Поли Пантев е убит в Аруба на Карибите, Иван Тодоров в центъра на София, където е ликвидиран и Иван Стоянов, Константин Димитров е застрелян с куршум в главата в Амстердам, пише сръбският вестник “Блиц”.
За сръбската полиция е най-интересно убийството на Поли Пантев, който до март 2001 г., когато беше убит, беше смятан за шеф на българския подземен свят.
“Пантев е убит ден, след като излъгал Сретен Йоцич с почти половин тон кокаин, контрабандиран в Европа. Ден по-късно тялото му е намерено във фоайето на хотел “Сонеста” в Оранхестад, столицата на Аруба. Срещу него стрелят двама мъже със словенски паспорти – Папунич и Раданович. Пантев, подозиран от българската полиция за няколко ликвидации в средата на 90-те години, е застрелян с четири куршума в главата. Убийството му не е разкрито”, каза за вестник “Блиц” източник от ръководството на сръбското вътрешно министерство.
Няколко месеца по-късно Иван Стоянов, известен като Кубето, близък сътрудник на Поли Пантев, е ликвидиран в София. По онова време според предположенията на полицията Йоцич е планирал да изпрати убийци в Амстердам, за да отмъстят за ликвидирането на закриляния от него египетски наркотрафикант Барсум. Потенциални мишени на платените убийци на Йоца Амстердам са Уилям Холедер, известен с отвличането на Фреди Хайнекен, както и строителният бизнесмен-новобогаташ от Амсдтердам Вилем Ендъстър. По нареждане на Холедер през януари 2006 г. в Подгорица е убит кумът на Йоцич Сърджан Миранович. Преди Миранович е убит приятелят на Йоцич Александър Булатович. Той е ликвидиран през 2003 г. в Амстердам. През същата година в Испания е убит още един кум на Йоцич Мирко Вукмирович. Тялото му е намерено в апартамент в Марбея.
Убийствата не престават след 20 юни 2002 г., когато Йоцич е арестуван в центъра на София и след това е предаден на Холандия.
В България на негово място отива Ненад Миленкович, чийто партньор е Константин Димитров. През декември 2003 г. Димитров – един от най-големите български наркотрафиканти и наследник на Поли Пантев, е убит в центъра на Амстердам. Застрелян е с един куршум в главата, докато разглежда витрината на най-големия магазин за диаманти в Амстердам – Диамантения център на площад Дам.
Месец преди екстрадирането на Йоцич от Холандия в Сърбия, през февруари 2006 г. в центъра на София е ликвидиран Иван Тодоров – Доктора. Тодоров е убит в колата си “Порше Кайен”. Три години преди това е направен първият опит той да бъде ликвидиран. Под неговия Мерцедес е поставен експлозив. Колата е взривена на Цариградско шосе, но Тодоров оцелява.
Сретен Йоцич е търгувал директно с южноамериканските картели, от които е купувал кокаина и главно по морски път го е пренасял до пристанища в Испания, Холандия, Румъния. Оттам дрогата е дистрибуирана из цяла Европа. Той буквално е държал целия наркопазар. Нито една пратка не е можело да мине, без той да знае за нея, казва източникът на сръбското издание.
http://www.blitz.bg/news/article/47199


Тагове:   наркомрежа,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: reporter
Категория: Новини
Прочетен: 12997896
Постинги: 10473
Коментари: 5012
Гласове: 37058
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031