Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.06.2009 08:04 - Богомил Бонев пред "Труд": Спрете Яне, помнете Хитлер!
Автор: reporter Категория: Новини   
Прочетен: 499 Коментари: 0 Гласове:
0



image

- Г-н Бонев, поредната жертва, паднала след “разкритията” на Яне Янев, е зам.-министърът на МВР Румен Андреев. Защо така бързо реагира министър Миков?

- Причината за прибързаната реакция и на Миков, и на премиера Станишев е опасението да не се правят аналогии със случая на Любен Начев ( 1996 г. - в деня, когато бяха убити трима полицаи, той бе засечен да се весели на купон с манекенки) и с хорото на Жан Виденов (1995 г., когато загинаха 14-те войничета -б.р.). Ако това е истинската причина, то тя е несъстоятелна. Миков е знаел за тържеството, на което е присъствал Андреев. В деня на трагедията пък министърът лично е посетил друго подобно тържество, където не са се събирали пари за сираците. Може би има натрупани напрежения в МВРи в ръководството.

- А може би Янев сервира на Миков удобен повод да си “разчисти сметките” с Румен Андреев, с когото отдавна не са в синхрон?

- Да се слуша “видният борец” с корупцията Яне Янев е най-загубената работа.

- Ако е “загубена”, то защо едни институции го захранват с информация, а други му реагират мигновено на “сигналите”?

- И аз се учудвам защо така му реагират институциите. От 20 години, откакто Яне се търкаля в политиката - какъв ли не бе, в коя ли партия не бе, - никой никога не го е вземал насериозно, защото това е напълно изкуствен продукт. Но този продукт беше изваден сега и от него се гради проект, който не би донесъл нищо добро на държавата. Говори се, че Янев е проект на ДПС, което може би има интерес от съществуването на структури като “Атака” и като Яне. Защото той взема гласове и от Волен Сидеров, и от Борисов. Може да не са много, най-вероятно няма да му стигнат да влезе в следващия парламент, но нали разсейва гласове от основните опоненти на ДПС.

- Всички виждат мащабната рекламна кампания на Янев и никой не знае откъде са му парите.

- Да, парите, с които той разполага, са много повече от това, което декларира. Няма по-скъпа кампания в момента от неговата: десетки билбордове, реклама в печата, в телевизиите и в интернет, която е много по-тъпо направена от прочутата на “Нова зора” срещу Борисов. Сега искам институциите да ме чуят така, както го слушат него - ДАНС да провери произхода на парите му! Навсякъде той твърди, че са от държавна субсидия. Това Яне да го говори на някоя бабичка. За първото тримесечие държавната му субсидия е 45 хил. лева. Само за външна реклама - 700 билборда, ако приемем, че са за по 15 дни по 120 евро на билборд, струват над 160-170 хил. лева! Сугарев пише, че билбордовете са пръснати не само по магистралите, но и по най-затънтените пътища.

- Има нещо странно - пред очите ни израства неясно политическо явление, което уж всички отричат, пък всички приемат, и то расте, расте като гъба.

- Ако преди години някой бе прозрял какво ще се случи с Хитлер и какви ще са последиците, щяха да го изгонят с камъни от Германия. Сега абсолютно същото джудже се явява пред очите ни и започва да набъбва. Време е да го спрем! Включително и тези, които му дават пари. Знам коя е банката, която го финансира, но за нейно добро не искам в момента да споменавам името й. Искам да се обърна към всички: Спрете Янев, помнете Хитлер!

- Освен на ДПС чий друг проект може да е лидерът на РЗС?

- На мутри бизнесмени, както и на хора от бившите и сегашните служби. Знам, че е изтъркано клишето да се оправдаваме за всичко с бившата ДС, но има хора, които искат чрез него да си измият срама. Но не си дават сметка какви ще са последиците. Някой трябва да ги удари през ръцете! Крайно време е! Да не си въобразяват, че те ще са архитекти на държавата!

- Защо вратите на ДАНС са отворени за Янев? И защо всеки път той излиза с папки, които стоварва върху нечия глава?

- В ДАНС вероятно много уважават депутатите, но не съм чул друг парламентарист да има такъв широк достъп до сградата на ДАНС. Доколкото аз съм информиран - в ДАНС се чудят как да се отърват от Яне. И неслучайно той не отива в централата на ДАНС, а на бул. “Черни връх” - в “Кошарите”. Очевидно хората на Сертов са го отбили.

- От СДС намекват за негова връзка с Алексей Петров. Посъветваха ме да отида да плувам на басейна “Спартак”.

- Говорих с Алексей Петров по този повод, той категорично отрече, че има връзка. Истината е, че Янев манипулира службите и ходи там, без да получава информация. Смятам, че зад него стоят по-скоро политически сили, които имат интерес от такъв антипод до себе си.

- Според Сугарев - БСП.

- Не. БСП не стои зад Яне Янев. Напротив. БСП трябва да стегне юздите на своите служители в министерствата и да се опита да проведе разговор с прокуратурата, защото те му дадоха много аванси. За съжаление има прокурори, които го подкрепят и които не могат да разберат, че това е загубена кауза. В кампанията сега се харчат мръсни пари. Харчи ги Яне Янев с лозунга “Спри корупцията” с вдигната като на Хитлер ръка! А аз много добре знам какво представлява това момченце. През 2001 г., когато избраха Атанас Железчев за кандидат за вицепрезидент в моята кампания, Яне веднага притича. Наговори такива глупости пред медиите, че щеше да ми провали кампанията. Изгоних го. През следващите години отношението към него на всички трезвомислещи хора е същото - на омерзение. Но огромните пари, които се изливат сега в него, лозунгът “Да спрем корупцията”, под който той се явява, и особено обществената струната, която дърпа - всичко това е сигнал за нещо много опасно! Имам информация за голяма част от страната, че особено сред циганското малцинство Янев и неговите хора подготвят купуване на гласове.

- Подозирам, че след това интервю той ще ви призове в съда.

- Нека ме призове. Но преди това аз искам да му бъдат проверени парите.

-Защо в чужбина го посрещат така радушно: и Джефри ван Орден, и Дейвид Камерън...

- Това е подкрепата от същите сили, които го лансират и вътре. Това е мащабен проект, без да са ясни последиците. Те си мислят, че дори и да е набрал скорост, ще могат да го спрат лесно. Не, не могат, защото той вече не подлежи на контрол. Янев е абсолютно непредсказуем и неконтролируем и единственият контрол върху него може да се упражнява само от психиатър.

- В интервю пред “Стандарт” Янев вече дава заявка за премиер.

-Това са глупости. Ако сега хората, които имат контакти с европейските консерватори, им обяснят за какъв изключително неподходящ човек дават подкрепата си, те ще се хванат за главата. Ако сега не им кажат, че рискуват да станат за посмешище и да загубят авторитета си в собствените си страни, утре ще е късно ! Учудвам се с каква наглост Джефри ван Орден идва в България и говори, че свежата глътка бил Яне Янев. Свежа глътка от благото на корупцията!

- Той се гордее с юридическата си подготовка и се хвали, че стотици юристи са в неговата партия.

- Интересно ми е що за хора са тези юристи, които го подкрепят. Първата предпоставка, за да си добър юрист, е да си умен. Ако той има много поклонници - те не са достатъчно умни. Но аз искам отново да алармирам институциите в България - проверете веднага парите на Янев. За да не стане късно!



Тагове:   Богомил Бонев,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: reporter
Категория: Новини
Прочетен: 13039004
Постинги: 10473
Коментари: 5012
Гласове: 37058
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930