Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.06.2009 22:58 - Направиха втора аутопсия на Джако
Автор: reporter Категория: Новини   
Прочетен: 1062 Коментари: 0 Гласове:
0



image image
Д-р Конрад Мъри.

По молба на семейството на Майкъл Джексън, на певеца е била извършена втора аутопсия часове след като тялото на Краля на попа бе върнато на близките му от службата на главния патоанатом на Лос Анджелис в петък вере местно време, съобщи The Los Angeles Times.

Тя ще позволи на семейството да научи причините за смъртта на Джексън доста преди обявяването на окончателните резултати от официалната аутопсия, посочи посочи главният криминален патоанатом на полицията на щата Ню Йорк и бивш главен патоанатом на град Ню Йорк, Майкъл Бейдън (Michael Baden), който по-рано бе нает за извършването на втора аутопсия на Дейвид Карадайн. Тестовете в частна лаборатория ще бъдат готови в рамките на 1-2 седмици, докато резултатите от официалните анализи и токсикологична експертиза, следващи всички формалности, ще станат известни едва след 1,5-2 месеца.

След разговор с близките на Джако, известният борец за правата на чернокожите в Америка, Джеси Джексън, обяви, че у семейството на Джексън остават твърде много въпроси относно последните часове от живота му и действията на личния му лекар-кардиолог, който е бил до него в последните му мигове. 

Според първоначалните изводи на официалната аутопсия, смъртта на Джексън не носи насилствен характер. Службата на главния патоанатом на Лос Анджелис потвърди, че Кралят на попа е взимал силнодействащи препарати, предписвани само от специалист, но отказа да назове точните причини за кончината му до излизането на пълните резултати от изследванията и токсикологичната експертиза след около 6 седмици. По-рано в медиите се появиха твърдения, че Джексън е престанал да диша след инжекция със силния обезболяващ препарат демерол.

Полицията проведе разпити на кардиолога на певеца, д-р Конрад Мъри (Dr. Conrad Murray), който е последният човек бил с Джексън преди смъртта му. Органите на реда уточниха единствено, че гледат на Мъри като важен свидетел, но не и на обвиняем по случая, като според експерти посочват, че лекарят вероятно е разпитван за вида и количествата на приеманите от Джако болкоуспокояващи.

Адвокатът на кардиолога, Едуард Черноф (Edward Chernoff), опроверга от името на клиента си твърденията за направената инжекция със силно обезболяващо, която би могла да причини спирането на сърцето на Джексън, допълва изданието. По думите на Черноф, лекарят въобще не бил изписвал и снабдявал певеца с болкоуспокояващи препарати като демерол и оксиконтин

След спирането на дишането на Краля на попа, д-р Мъри напипал слаб пулс на феморалната му артерия и веднага извършил сърдечен масаж и изкуствено дишане, които за съжаление се оказали неуспешни.

Юристът посочва, че д-р Мъри бил не по-малко потресен от смъртта на Джако от близките му и именно той ги посъветвал да извършат аутопсия, за да установят точните причини за смъртта му.

Специалистът бил нает от промоутърската компания от Лос Анджелис AEG Live за личен лекар на Майкъл Джексън по време на серията от 50 концерта “This Is It” в О2 Arena в Лондон, които трябваше да се състоят от 13 юли до 6 март 2010 г., срещу сумата от $ 300 000.

По-рано изпълнителният директор на AEG Live Ранди Филипс (Randy Phillips) заяви, че Мъри бил личен лекар на Джексън през последните 3 години. Според адвоката на доктора обаче, двамата се познавали от 2006 г., но Мъри бил нает за лекар на Джексън едва в последния месец преди шоутата в Лондон. По-рано той лекувал децата на певеца от инфекция, когато семейството му живеело в Лас Вегас и гледал на Джако като на “приятел”.

В петък началникът на разследването по повод смъртта на Джексън в полицията на Лос Анджелис, лейт. Грег Щренк (Lt. Gregg Strenk) заяви, че следствието не разполага с информация Джексън да е бил инжектиран с демерол или други болкоуспокояващи непосредствено преди смъртта си, а подобни твърдения “идват от източници извън разследването”. /БГФактор



Тагове:   майкъл джексън,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: reporter
Категория: Новини
Прочетен: 13035513
Постинги: 10473
Коментари: 5012
Гласове: 37058
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930