Блогрол
1. Александър Божков
2. Евгений Тодоров
3. Иван Бедров
4. Иво Инджев
5. Калин Манолов
6. Мартин Заимов
7. Николай Караиванов
8. Николай Младенов
9. Пламен Асенов
10. BLITZ
11. BPOST
12. FROGNEWS
13. R.E.D.
14. СВЕЖО
15. Ян Бибиян
16. ОРИНАВИ
17. Стефан Бонев
18. Петя Ставрева
19. Александър Секулов
20. Оринави
21. Веско Петров
22. Сантов
23. Силви Стефанов
24. Христо Гагов
25. Пламен Славов
26. Bulgaria_news
27. Елена Емануилова
28. Mese4inkata
29. Първа блогерска среща - 24.07.2009
30. Георги Цанков
2. Евгений Тодоров
3. Иван Бедров
4. Иво Инджев
5. Калин Манолов
6. Мартин Заимов
7. Николай Караиванов
8. Николай Младенов
9. Пламен Асенов
10. BLITZ
11. BPOST
12. FROGNEWS
13. R.E.D.
14. СВЕЖО
15. Ян Бибиян
16. ОРИНАВИ
17. Стефан Бонев
18. Петя Ставрева
19. Александър Секулов
20. Оринави
21. Веско Петров
22. Сантов
23. Силви Стефанов
24. Христо Гагов
25. Пламен Славов
26. Bulgaria_news
27. Елена Емануилова
28. Mese4inkata
29. Първа блогерска среща - 24.07.2009
30. Георги Цанков
Постинг
21.07.2009 17:31 -
Французи подбраха осем български "маршрута на виното"
Осем туристически маршрута, свързани с дегустация на вино в България, са подбрали Клод Самсон - енолог, и Паскал Тето - маркетинг специалист в областта на лозята и виното, и двамата от Франция. Това каза Анелия Крушкова, председател на Държавната агенция по туризъм, в Националния пресклуб на БТА при представяне на проекта за създаване на туристическия продукт "Маршрути на виното".
С тези маршрути ще се привлекат повече туристи най-вече във вътрешността на страната, каза Крушкова. Проектът не е стратегия или някакъв друг вид документ, а турове, в които се представят различни видове вина и възможност да се видят културните забележителности на страната. Проектът струва 15 000 евро, каза Крушкова.
Френските експерти са направили изследване на лозята, винарните, на месата за подслон и местата за хранене, както и на културните забележителности и достъпността до обектите. Проучени са 51 винопроизводителя в 14 региона на страната. По време на три експедиции са посетени 25 изби. Най-голямата критика на френските експерти е към инфраструктурата - лоши пътища и липса на указателни табели, съобщи Крушкова. Те са имали среща с представители на Европейската комисия в България и са помолили ЕС да помогне на страната за развитие на тази инфраструктура.
Направихме това проучване в страна на контрасти, на история и която е планета на виното, каза Клод Самсон, цитиран от БТА. От страните на Балканския полуостров именно в България срещнах най-обширния капитал за комбинация на вино, история, култура, религия, цивилизация, заяви той. Навсякъде тук можем да свържем виното с културата, археологията и балнеотерапията, каза още Клод Самсон. Той добави, че по отношение на качество и на сетивност на виното България е извършила революция и за 20 години е
направила скок, равен на 50 години. В страната има голямо разнообразие в предлаганите вина и брендита, каза той и подчерта: "Що се отнася до туристическите обекти, всеки е с
особена емоция."
С тези маршрути ще се привлекат повече туристи най-вече във вътрешността на страната, каза Крушкова. Проектът не е стратегия или някакъв друг вид документ, а турове, в които се представят различни видове вина и възможност да се видят културните забележителности на страната. Проектът струва 15 000 евро, каза Крушкова.
Френските експерти са направили изследване на лозята, винарните, на месата за подслон и местата за хранене, както и на културните забележителности и достъпността до обектите. Проучени са 51 винопроизводителя в 14 региона на страната. По време на три експедиции са посетени 25 изби. Най-голямата критика на френските експерти е към инфраструктурата - лоши пътища и липса на указателни табели, съобщи Крушкова. Те са имали среща с представители на Европейската комисия в България и са помолили ЕС да помогне на страната за развитие на тази инфраструктура.
Направихме това проучване в страна на контрасти, на история и която е планета на виното, каза Клод Самсон, цитиран от БТА. От страните на Балканския полуостров именно в България срещнах най-обширния капитал за комбинация на вино, история, култура, религия, цивилизация, заяви той. Навсякъде тук можем да свържем виното с културата, археологията и балнеотерапията, каза още Клод Самсон. Той добави, че по отношение на качество и на сетивност на виното България е извършила революция и за 20 години е
направила скок, равен на 50 години. В страната има голямо разнообразие в предлаганите вина и брендита, каза той и подчерта: "Що се отнася до туристическите обекти, всеки е с
особена емоция."
Следващ постинг
Предишен постинг
Няма коментари