Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.08.2009 18:50 - Екипите на 8 министерства готови
Автор: reporter Категория: Новини   
Прочетен: 552 Коментари: 0 Гласове:
0



Министър-председателят Бойко Борисов издаде заповеди за назначаване на 24-ма заместник-министри, съобщиха в понеделник от правителствената информационна служба. Напълно са сформирани екипите на осем министерства. Повечето от имената на зам.-министрите са известни, след като титулярите на министерствата ги посочиха като свои номинации.

За заместници на министъра на здравеопазването Божидар Нанев са назначени юристът Любомир Гайдов и неврохирургът Валерий Митрев. Митрев е бил шеф на Дирекция "Болнична медицинска помощ" в здравната каса от април 1999 г. до октомври 2002 г. След това е главен експерт и консултант на Българския лекарски съюз. Д-р Митрев бе съветник на БЛС за рамковия договор за следващата година.

Любомир Гайдов е работил от 1995 до 1997 г. като главен юрисконсулт при Министерството на промишлеността. От 1999 до 2007 година е бил шеф на дирекция "Правна" в здравното министерство, след което започва работа като съдия в Административен съд - София област.

Заместници на социалния министър Тотю Младенов ще бъдат педагогът Валентина Симеонова, която е ръководител на експертната комисия по социална политика на ГЕРБ, и Красимир Попов, който отговаряше за европейските фондове в социалното министерство.

Назначени са само двама от предварително обявените за зам.-министри на образованието – Милка Коджабашиева и Светлана Ломева. Третият заместник на Йорданка Фандъкова - проф. Румен Пранчов, се оттегли поради здравословни причини и засега не е ясно кой ще получи ресорите висше образование и наука вместо него.

Назначен е само един от спряганите за заместници на военния министър Николай Младенов – Аню Ангелов. Военният експерт на ГЕРБ е бил зам.-началник на Генералния щаб и аташе по отбраната в Лондон. През 2002 г. преминава в резерва, след като е заемал поста началник на Военната академия "Г. С. Раковски". Председател е на фондация "Център за изследване на националната сигурност".

За заместници на министъра на околната среда и водите Нона Караджова са назначени Ивелина Василева и Евдокия Манева, които бяха представени в петък миналата седмица.

Работата на министър Маргарита Попова в Министерството на правосъдието ще бъде подпомагана от Даниела Машева, Жанета Петрова – Босева и Христо Ангелов. Заместници на министъра на финансите Симеон Дянков са Владислав Горанов и Ана Михайлова, на министъра на земеделието и храните Мирослав Найденов – Цветан Димитров и Преслав Борисов, на министъра на физическото възпитание и спорта Свилен Нейков – Лазар Каменов и Иван Ценов. Миналата седмица министър Попова също представи заместниците си.

Премиерът Борисов назначи също двама зам.-министри в МВнР – Марин Райков и Милен Люцканов. Той подписа и заповед за назначението на Веселин Вучков за зам-министър на вътрешните работи.

За заместниците на министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Александър Цветков премиерът назначи Камен Кичев и Ивайло Московски.

Кичев е доскорошен регионален директор на Австрийските авиолинии за България, Македония, Косово и Черна гора. Той има богат опит в областта на въздушния транспорт. Заема ръководни постове в обществени и професионални организации, като Българската организация за конгресен туризъм, Международната асоциация за въздушен транспорт (IATA) и други. Завършил е Техническия университет в София.

Ивайло Московски бе избран за депутат от софийската листа на ГЕРБ. Завършил е публични финанси в УНСС и е магистър по финансов мениджмънт. Владее немски, английски и руски език. До момента е заемал ръководни длъжности в компании с чуждестранно участие. Изготвял е доклади за оценката на пазарния потенциал и анализи за икономическото състояние на пазара в България, както и икономически маркетингови стратегии. Член е на управителния съвет и заместник-председател на Асоциацията на производителите от леката промишленост. Председател е на комисията по конкурентоспособност към същата асоциация.




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: reporter
Категория: Новини
Прочетен: 13002037
Постинги: 10473
Коментари: 5012
Гласове: 37058
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031