Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.08.2009 22:08 - Първанов предупреди за нова газова криза
Автор: reporter Категория: Новини   
Прочетен: 547 Коментари: 0 Гласове:
1



Президентът Георги Първанов  предупреди, че трябва да имаме готовност за нови проблеми в снабдяването с природен газ.  За това алармират и от Брюксел, каза държавният глава пред журналисти, преди да даде официален старт на XXI-на Междуанродна олимпиада по информатика, която се провежда в Международен панаир - Пловдив.

„Що се отнася до АЕЦ „Белене”, не бива да има съмнения, че този проект трябва да бъде реализиран”, категоричен бе Първанов. Той припомни една своя стара идея за включване в проекта  и на съседни страни като Сърбия и Македония. Така ще се свали част от финансовата тежест, поясни президентът. По повод на договорката в Турция между Путин и Ердоган пък българският държавен глава отбеляза, че ако нашата страна продължава да проявява колебания, проектът „Южен поток” може и да ни подмине.

През септември Първанов  ще свика Консултативният съвет по национална сигурност, за да се обсъдят препоръките на европейския доклад за България.

За рокадите в новото правителство президентът Георги Първанов каза: „Не мога да коментирам промените, които се извършват. Право на министър-председателя е да реди пъзела в Министерски съвет. Вече има и работещ кабинет. Повечето хора са млади и тепърва ще видим какво ще направят".

На въпрос реваншизъм ли е преследването на министри от стария кабинет, Първанов отговори: „Нямам информация за кого и за какво става дума. За мен е важно да се реши въпросът с наследството. Предпочитам да се говори за установяване на истината и да не се използват изрази, които ни връщат към миналото. За мен, освен че е важно да се установят проблемите, е важно да се изработи и антикризасен план".

Относно съдебната система в България според президента Първанов има видими промени, особено ако се базираме на последния доклад на Европейския съюз: „През септември ще свикаме Консултативен съвет, говорих и с премиера Борисов за това".

21-вата Международна олимпиада по информатика е световно състезание за млади програмисти. Форумът се провежда под патронажа на държавния глава и ще продължи до 15 август. В надпреварата участват от бори от 83 държави. 



Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: reporter
Категория: Новини
Прочетен: 13028585
Постинги: 10473
Коментари: 5012
Гласове: 37058
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930