2. Евгений Тодоров
3. Иван Бедров
4. Иво Инджев
5. Калин Манолов
6. Мартин Заимов
7. Николай Караиванов
8. Николай Младенов
9. Пламен Асенов
10. BLITZ
11. BPOST
12. FROGNEWS
13. R.E.D.
14. СВЕЖО
15. Ян Бибиян
16. ОРИНАВИ
17. Стефан Бонев
18. Петя Ставрева
19. Александър Секулов
20. Оринави
21. Веско Петров
22. Сантов
23. Силви Стефанов
24. Христо Гагов
25. Пламен Славов
26. Bulgaria_news
27. Елена Емануилова
28. Mese4inkata
29. Първа блогерска среща - 24.07.2009
30. Георги Цанков
Нашият най-сериозен аргумент трябва да бъде подобряване качеството на продукцията на грозде и вино, за да бъдем конкурентноспособни на световния пазар, каквито традиции сме имали, посочи тя.
Според нея, 2009 г. се очертава като една добра лозарска година, в която добивът при винените сортове ще бъде между 500 и 900 килограма грозде от декар, а от десертните - над 1000 до 1500 кг.
Димитрова изтъкна, че въпреки съвременните тенденции за здравословно хранене с повече плодове, българинът консумира едва 3 кг грозде годишно, при 34 кг в годините, когато България е била страна с международна слава в производството на десертно грозде в Европа и в света.
Институтът по лозарство и винарствв о Плевен е разработил конкретна програма, касаеща десертното и винено гроздопроизводство до 2013 г., посочва директорът.
Проектът може да послужи на новото правителство за планиране работата и успешно развитие на този сектор, защото лозарството и винарството са стратегически важни за България подотрасли на българското земеделие, заявява в интервюто си за БТА Виолета Димитрова.