Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.08.2009 15:00 - Кабинетът смени 18 областни управители
Автор: reporter Категория: Новини   
Прочетен: 2608 Коментари: 1 Гласове:
0

Последна промяна: 12.08.2009 22:17


Правителството освободи областните управители на Благоевград, Бургас, Варна, Велико Търново, Враца, Габрово, Добрич, Кърджали, Монтана, Перник, Пловдив, Русе, Силистра, Смолян, София, Софийска област, Търговище и Хасково съобщи правителствената информационна служба.

Проверка на медиите показва, че най-общия профил на назначените нови 18 областни управители е: общински съветници, ръководители на местни структури на ГЕРБ, кмет, бивши офицери (някои от които сътрудници на Държавна сигурност (ДС), трима контраразузнавачи.

Предстои правителството да реши кой да управлява останалите 10 области.


Ето кои са одобрените 18 областни управители:


Благоевград - Валери Смиленов
image
Валери Смиленов ще управлява област Благоевград. Той е директорът на 11 общообразователно училище и е общински съветник от ГЕРБ. Ръководи и местната партийна структура. Преди няколко месеца кметският наместник на благоевградското село Лешко Галина Велкова пусна жалба до прокуратурата срещу Смиленов за изборни нарушения и незаконна агитация. Любопитното в жалбата обаче е твърдението на Велкова, че местният лидер на ГЕРБ е нахлул в нейния кабинет и оттам е откраднал портрета на Тодор Живков.





Бургас - Константин Гребенаров
image
Губернатор на Бургас ще е Константин Гребенаров - общински съветник от ГЕРБ в Созопол и председател на местната партийна организация. При проверката на кандидатите за местната власт той беше обявен от комисията по досиетата за щатен служител на ДС. От 1984 г. до 2005 г. работи в Национална служба "Сигурност". В биографията си Гребенаров посочва, че под негово ръководство е проведена първата успешна операция в България срещу пране на пари, също разкриване и предотвратяване на митнически нарушения - разбиване на контрабандни канали за цигари (Ново село) и алкохол. "Ръководил съм написването на така наречения доклад за контрабандата със спирт, за което съм награден с грамота и награда лично от тогавашния министър-председател Иван Костов", изтъква той. Името на Гребенаров нашумя и покрай скандала между Пламен Юруков и изгонения от него от ОДС Яне Янев. Тогава Янев заяви, че Юруков е свързан с Гребенаров като началник сектор в НСС, а оттам тръгна и опровергаваната дълго от бившия лидер на СДС информация, че е сътрудник на спецслужбите.





Варна - Данчо Симеонов
image
Данчо Симеонов ще управлява Варна. Той също е сред агентите на ДС - бил е служител във Военното контраразузнаване и е работил като щатен, оперативен работник в I, II и III управление като агент Косьо. Симеонов е организационния секретар на ГЕРБ -Варна, и също е общински съветник. Той е главен координатор на Съюза на учените - Варна (от 1994 г.) и председател на фондация "Иновативни методи, техники и практики в обучението". Симеонов е активен блогър, има и профил във Facebook. "Работил съм за големи и малки фирми, нарочно не използвам "компании", и накрая за себе си. Накратко - занимавам се с обучение на персонал и естествено с подбор за назначаване на хора, търсещи реализация", така се представя в блога си.





Велико Търново - Пенчо Пенчев
Изпълнителната власт в област Велико Търново ще е в ръцете на Пенчо Пенчев. Преди две седмици той се закле като общински съветник на мястото на Евгени Стоев, който бе избран за народен представител. Доц. Пенчев е преподавател по управленски умения във Великотърновския университет. Очаква се негови заместници да са Любомира Попова и Изабела Чорбаджиева. Така ще се освободят нови две места в съвета, тъй като и Попова е общински съветник.





Враца - Пепа Владимирова
Във Враца за управител беше назначена Пепа Владимирова - зам.-председател на общинския съвет.





Габрово - Мариян Костадинов
Област Габрово ще се управлява Мариян Костадинов - 43-годишният областен секретар на ГЕРБ се занимава с проектиране и строителство на газопреносни системи.





Добрич - Желязко Желязков
Управител на Добрич ще е Желязко Желязков - представител на застрахователна компания "Лев инс" и бивш шеф в Икономическа полиция.





Кърджали - Иванка Таушанова
Изненада е управителят на Кърджали - Иванка Таушанова. За нея се знае само, че е учителка по история в местното СОУ "Й. Йовков". Беше едва пета в листата за депутати на ГЕРБ.





Монтана - Ивайло Петров
Новият областен управител на Монтана, Ивайло Петров, е общински съветник от ГЕРБ и собственик на счетоводна къща "Петрови".





Перник - Иво Петров
image
Управителят на Перник Иво Петров (също местен партиен лидер) пък се отличи с острите си реплики срещу БСП и ДПС. Заяви, че социалистите са "отскубнали местната власт и са се окупирали в сградите на областната и общинската управа". "ДПС пуска пипалата си като октопод и в Перник, нищо чудно скоро в областта да проима и фесове", обяви още той.






Пловдив - Иван Тотев
image
Влезлият наскоро в парламента депутат Иван Тотев ще е управител на Пловдив. Той е едва на 33 години, завършил е "Компютърни системи и технологии". Доскоро беше кмет на район Източен в Пловдив. Тотев оглави местната структура на ГЕРБ през ноември 2008 г., след като предшественика му Йордан Кюмюрджиев подаде оставка. Смяната беше предшествана от силно напрежение в местните организации. На негово място в парламента ще влезе Антоний Йорданов.





Русе - Пламен Стоилов
Друг контраразузнавач, но без агентурно минало, е управителят на Русе Пламен Стоилов. 47-годишният русенец идва от сферата на сигурността - бивш кадър на Военното контраразузнаване в града. Бил е служител на териториалната дирекция "Гражданска защита". Според публикации Стоилов е бил гласен и за поста на регионален шеф на ДАНС. Той е близък до Пламен Нунев, който беше избран за мажоритарен депутат от Русе. Стоилов всъщност извършва проучването на всички, които са кандидати за влизане в местните партийни редици, твърдят медиите.





Силистра - Владимир Янков
image
Управителят на Силистра Владимир Янков е известен хирург и кандидат за депутат. Досега също беше общински съветник.





Смолян - Стефан Стайков
Област Смолян ще се управлява от Стефан Стайков, който досега също е бил общински съветник. Завършил е Минногеоложкия институт - София. През 1975 г. е технически директор, а по-късно и директор на стопанско обединение "Булгаргеомин" в Алжир. През 1990 г. става директор на клона на същото предприятие в Мароко.





област София - Данаил Кирилов
image
Областен управител на София ще е Данаил Кирилов - общински съветник втори мандат и председател на комисията по стопанска политика. Той първоначално влезе от групата на БСП в общината, впоследствие се отцепи и премина в ГЕРБ, като в сегашния съвет е избран от техните листи. Юрист по образование. Кариерата му включва и поста началник на кабинета на министъра на регионалното развитие и благоустройството Костадин Паскалев в правителството на Симеон Сакскобургготски.





Софийска област - Красимир Живков
image
Настоящият кмет на Правец Красимир Живков пък е новият губернатор на Софийска област. Той е втори мандат кмет, като на местните избори през 2003 г. беше издигнат от БСП, а през 2007 г. - от инициативен комитет. "Подкрепиха ме всички политически сили, без ДПС", обяснява Живков. Той се определя като независим човек. Има три деца. Добри приятели са с футболиста Христо Стоичков. Миналата година Живков даде обяд в резиденция "Правец" на принца на Дания Федерик и неговата съпруга принцеса Мери, които бяха на посещение у нас по покана на президента Георги Първанов. Заместници на Живков ще бъдат Мартин Тинчев, председател на ГЕРБ в Ботевград, и Мария Кунина, организационен секретар на партията в Софийска област, съобщиха от партията на Бойко Борисов.





Търговище - Митко Стайков
43-годишният инженер-агроном Митко Стайков поема област Търговище. Стайков е общински ръководител на ГЕРБ в Омуртаг, където живее от 11 години.





Хасково - Румен Данов
Румен Данев е зам.-шеф на хасковския клон на ДСК. Завършил е висше икономическо образование в Стопанската академия в Свищов. Бе на 5-о място в хасковската листа на ГЕРБ за изборите, от която депутати станаха четирима души.

--------------------------------------------------------------------------------------
*Използвани са различни източници за информацията



Гласувай:
0



1. анонимен - who is who
09.05.2010 09:40
Кой е новия областен управител на Софийска област - Красимир Живков. Губернатора на Софийска област е по-известен в интернет, като КраДимир Живковски!

Ето как провеждаше търговете по ЗОП, като кмет на Правец - с предизвестени победители. Самопризнания - видео.
http://video.qip.ru/video/view/?id=v956488bb76

Какви бяха резултатете - свидетелски разкази - видео.
http://video.qip.ru/video/view/?id=v1095423fc36

Как се облажи? - Наглостта и увереността в своята недосегаемост стигна до там, че КраДимир си построи кула в сарйте си в местността Живковското в Правец. ОБЛАСТНИЯТ С КУЛАТА!

http://video.qip.ru/video/view/?id=v13317808b2b
http://video.qip.ru/video/view/?id=v1331770fbd3
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: reporter
Категория: Новини
Прочетен: 13052501
Постинги: 10473
Коментари: 5012
Гласове: 37058
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930