Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.08.2009 18:14 - Секретен шеф в ДАНС напуска, осветили го
Автор: reporter Категория: Новини   
Прочетен: 713 Коментари: 0 Гласове:
0



Шефът на Отдела за специални акции (ОСА) към Държавната агенция “Национална сигурност” с инициали В.Х. е депозирал оставката си, оповести сайтът news.bg, позовавайки се на свои източници. Според източници на “Всеки ден” става въпрос за инструктора по бойни изкуства Велин Хаджолов.

image

Според информацията официалната причина за оставката му е, че самоличността му е била “осветена” в ефира на една от националните телевизии. Източник, пожелал анонимност коментира лаконично – “ОСА повече няма да жили”.

Спецотделът се занимава с акции от трафика на хора и стоки през границата, източване на ДДС до далаверите в енергетиката и др. Според източници от ДАНС причината Хаджолов да напусне не е в “осветляването” му, а заради факта, че статутът на агенцията ще бъде променен и неговите хора вече няма да имат правото да задържат и участват в специализирани акции. В момента отделът се състои от 12 души, повечето са добре обучени в бойните изкуства.

Самият Хаджолов е инструктор по бойни изкуства и е един от създателите на стила българско кемпо. Роден е през 1970 година в Златоград, в юношеските си години се е занимавал активно със спортна гимнастика и борба. От началото на 90-те години на миналия век влиза в структурите на МВР. Бил е в Специализирания отряд за борба с тероризма към МВР. В последствие работи и за Националната служба за сигурност, която сега е част от ДАНС. Хаджолов практикува повече от двадесет години различни стилове сред които свободна борба, джу-джицу, карате шотокан, фул контакт, и през последните години българско кемпо.

Близостта на Хаджолов със секретните структури не е тайна за повечето от занимаващите се с бойни изкуства. Според мнозина, той е бил много добър боец, но лош инструктор. “Не му пука особено дали учениците му напредват или не. Има лошо отношение, постоянно ги бие, често стават и контузии, заради неправилните му методи на тренировки. Повечето от учениците му напуснаха поради тези и ред други причини”, разказа пред “Всеки ден” бивш негов ученик, пожелал анонимност.

Случаят с тайния агент Хаджолов в доста отношения си прилича с осветления вече друг агент на ДАНС Алексей Петров. Двамата са били колеги в елитното звено на МВР за борба с тероризма. В средата и края на 90-те години Петров, бе и треньор на българския национален отбор по карате. След това е вицепрезидент на националната федерация по този спорт и отговаря за направление карате-до.

Хаджолов е съдружник заедно с ексбанкера Георги Агафонов в сдружението “Българска федерация по Агни Кемпо”. В управлението е също така на федерациите по българско и руско кемпо.
http://www.vsekiden.com/?p=56345



Тагове:   оса,   оставка,   данс,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: reporter
Категория: Новини
Прочетен: 13000541
Постинги: 10473
Коментари: 5012
Гласове: 37058
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031