Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.09.2009 21:09 - Висши агенти на ДАНС въртят бизнес с амфетамини
Автор: reporter Категория: Новини   
Прочетен: 2842 Коментари: 5 Гласове:
1



От 2006 година до сега компанията на Драшков и Марков успява да реализира десетки тонове синтетични наркотици, необезкопокоявани от българските и сирийските власти. Компроментирани са неудобни за кръга Драшков – Марков фигури като ген. Ваньо Танов и ген. Илия Илиев и освен конкуренцията на амфетаминовия пазар, са отстранени и хора, които биха могли да установят и  разкрият незаконните действия на участниците в схемата за износ на синтетика за Сирия.

След напускането на шефа на „Контраразузнаване” в ДАНС Рашко Зайков и бившият шеф на отдела ОСА в Велин Хаджолов, двамата заявиха  пред парламентарната комисия по корупция, че излизат от спецслужбите, несъгласни с това, че в ДАНС са върнати на високи позиции агенти, служещи на чужди разузнавания и облагодетелствували се от това финансово.

Във всяка европейска страна подобни изявления биха предизвикали грандиозен скандал. У нас тишината е смазваща с официалното обяснение, че прокуратурата трябвало да си свърши работата „по случая”. Вместо премиерът, правителството, шефът на ДАНС и председателят на парламентарната комисия за дейността на ДАНС да поемат незабавно отговорност за проверка на тези сигнали, цялото общество натрапчиво е облъчвано и вниманието му се отклонява в посока разработката „Галерия”.

Afera.bg получи в пощенската си кутия скандални и потресаващи данни, свързани с обвързването на висши служители на МВР и ДАНС с амфетаминовия бизнес и чужди спецслужби.

По всичко личи, че това са до документални факти, които са плод на работа на спецслужбите и би трябвало да са намерили място в 1000-страничния доклад на ръководството на ДАНС до премиера.

Публикуваме шокиращата информация, убедени, че е в обществен интерес незабавно парламентарната комисия по корупция, парламентарната комисия за дейността на ДАНС и Върховна касационна прокуратура да проверят всички факти и обстоятелства за да не  бъде скрита от обществото истината, касаеща високопоставени фигури.

 

„След няколкогодишна война за контрола върху пазара на амфетамини, придружена с публични разстрели и скандали по високите етажи на властта,

 

бизнеса беше окрупнен и в момента се контролира от няколко бизнесмена, ползващи се с изключителен комфорт поради близките си връзки с хора от ръководството на МВР и специалните служби.

 

Заключителният етап от този процес беше посещението на няколко сирийски генерали в София през 2006 година. При това посещение, провокирано от публичните разстрели на граждани в Близкия Изток в София, представители на МВР и тогава НСС договарят като компенсанция  за понесените човешки и финансови загуби възстановяване на съществуващите канали за доставка на амфетамини.

Тогавашното ръководство на НСС в лицето на директора на на службата ген. Иван Драшков и неговата дясна ръка Веселин Марков променят програмата на официалната делегация и организират работна среща и разговори със сирийските генерали с придобилия публична известност Томо Борисов – шеф на охранителната фирма „Алфа Секюрити”.

При това посещение е уговорено Томо Борисов – съучастник и негласен спонсор на Веселин Марков – да получи необходимото съдействие за регистриране на охранителна фирма в Дамаск, заедно със съответните разрешителни.

 

Официалната версия на тази охранителна дейност е укрепвяне на двустранните връзки в областта на сигурността, но в  действителност по тази схема се осигурява „посрещането” на амфетаминовите пратки в България на сирийска територия.

 

За производството и комфорта на хапчетата до нашите граници ангажимент имат небеизвестните дупнишки велможи братя Галеви и друг бивш кадър на секретната служби – Владимир Вутев, който е кум на Веселин Марков и контролила сигурността на дупнишката фабрика на „Балканфарма”. Успоредно с това работят и нелегалните лаборатории, контролирани от хора на Сретен Йосич в България. Първоначално контактите на службиге с братя Галеви се опосредняват от Младен Георгиев /бивш автомонтьор в НСБОП, издигнал се до зам-шеф на Инспектората на МВР, а наскоро назначен като главен секретар на ДАНС/, а по-късно се поемат лично от Веселин Марков – известен като елинпелинския Шопен.

 

От 2006 година до сега компанията на Драшков и Марков успява да реализира десетки тонове синтетични наркотици, необезкопокоявани от българските и сирийските власти.

 

Опасност за разкриване на схемата и участващите в нея висши служители на службите за сигурност обаче представлява конкуренцията в лицето на черногореца Будимир Куйович. За това хората около Драшков и Марков се заемат с дискредитиране и елиминаране на черногореца. Както стана ясно в публичното пространство в резултат на недотам законни действия на НСБОП и НСС около името на черногореца избухват няколко публични скандала, а той самият е задържан и осъден по обвинение за трафик на хероин.

По тези скандали са компроментирани неудобни за кръга Драшков – Марков фигури като ген. Ваньо Танов и ген. Илия Илиев. Така, освен конкуренцията на амфетаминовия пазар, са отстранени и хора, които биха могли да установят и  разкрият незаконните действия на участниците в схемата за износ на синтетика за Сирия.

Оказва се обаче, че дори от затвора Куйович продължава да е заплаха за добре работещата мащабна схема и се налага лично Драшков да се заеме с неговото укротяване.

 

С посредничеството на Арбен Хавальов е организирана нерегламентирана среща на зам-председателя на ДАНС Иван Драшков с ексцентричния черногорец в затвора.

 

Явно след Румен Петков и неговата среща с братя Галеви, Иван Драшков поема почина да контактува лично с публично компроментирани фигури като им предлага сделки и подкрепа срещу тяхното съдействие за осъществяване на престъпни схеми. Не е ясен какъв е резултатът от срещата, но малко след това директно от трибуната на Парламента е съобщено, че работата по случая „Куйович” в НСС е преустановена и българското контраразузнаване вече не се интересува от него.

Остава въпроса – дали ще бъде възможно някога да се разкрият престъпленията на кръга Драшков – Марков след като хората от този кръг отново са възстановени на позиции при това със служебно положение, което позволява замазване на следите и натиск върху разследващите?

Наясно ли са новият премиер Бойко Борисов и новият шеф на ДАНС Цветлин Йовчев от какви хора са заобиколени и сигурни ли са, че техните питомци работят единствено и само за благото на българските национални интереси?”

 

Afera.bg искрено се надява, че правораздавателните органи няма за пореден път да демонстрират дейност, хуквайки незабавно да разследват журналистите, публикували тази информация и да търсят кои са им  източниците, а ще се съсредоточат да установят и изнесат цялата истина по случая. Както и вместо да гонят журналистите, се постараят да им осигурят подобаваща защита от евентуални посегателства.
http://www.afera.bg/index.php?option=com_content&task=view&id=6908&Itemid=27



Тагове:   ДАНС,


Гласувай:
1



1. ka4ak - срещата Петков -Галевите според нарко средите,беше да се гарантира разплащането на такава сделка!
03.09.2009 21:26
Арабите са платили с над 4 тона хероин,но това се разми и нищо същественно не се случи,независимо че Петков беше сменен,а братята задържани!
цитирай
2. reporter - ka4ak,
03.09.2009 21:29
това, което казваш, е ужасно!
цитирай
3. анонимен - Наистина ли положението в България в момента
03.09.2009 21:34
е копие на положението в САЩ през 30-те години на миналия век , или по-точно ОБРАТНОТО ???
цитирай
4. reporter - andreshko,
03.09.2009 21:38
май подозренията ти са правилни... за съжаление! :(
цитирай
5. ka4ak - Аз го казах и в "Часът на Милен Цветков"в директно предаване,но не беше удобно да се чуе!
03.09.2009 23:54
Така че няма какво да се учудваш!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: reporter
Категория: Новини
Прочетен: 13048900
Постинги: 10473
Коментари: 5012
Гласове: 37058
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930