Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.09.2009 15:01 - Фашизъм в Асеновград, тълпата пее "Убий евреина"
Автор: reporter Категория: Новини   
Прочетен: 1298 Коментари: 1 Гласове:
1



Стряскаща международна сбирка на неонацистки поклонници се оказа домакинствана от общински клуб “Библиотеката” в Асеновград. Петчасов концерт заформила група “Родна защита” и участници от Канада и Швейцария. Бандата се понрави на посетителите с песните “Жидов гроб”, “Убий евреина” и “Ген. Христо Луков”, съпроводено от дълго скандиране за непрежалимия наш генерал. Канадският музикант Рене призовава всички, независимо от коя организация, град и държава сме, да се борят против враговете като едно цяло и да осигурят 14-те думи на Дейвид Лейн. Това пише в публикация на сайт, открит от вестник “Марица”. В деня, когато се разбра, че е изтекла информация от сбирката и е стигнала до властите, всичко от сайта, включително и серия снимков материал от сборището, бе изтрито.

На сбирката са се проповядвали неонацистки внушения. Въпросните “14 думи” са: "Ние трябва да осигурим съществуването на нашите хора и бъдещето на белите деца”. Авторът им Лейн е осъден на 190 години затвор в Щатите за такава пропаганда и умира през 2007 г.

Кадрите от сбирката потвърждават огласената на сайта информация, че се е заформило “здраво пого”. Дансингът е пълен с подивели голи до кръста яки момчета, периодично вдигащи дясна ръка за “НН”. Пречупен нацистки кръст пък украсява сцената. Водещият е с типичните дрехи на Ку-клукс-клан. Предвидливо обаче с черни ленти на сайта са закрити очите на участниците в погото.

Сбирката далеч не е била само концерт. След изпълненията канадецът Рене дълго е говорил за “нашата борба”, пишат участниците. Заедно с това присъстващите са призовани да събират средства в помощ на “другар на всички националисти” от Бургас, който бил застрашен от затвор. За финал организаторите благодарят през сайта на всички, дошли от цялата страна и Швейцария. Извиняват се за задухата в залата, но пък компенсирали с ледена бира. Ще продължим с такива мероприятия, обещават те в съобщението.

Кметът д-р Христо Грудев: Бесен съм на това разкритие

Попаднахме случайно на следи, че някой консумира сериозно еленергия от библиотеката, а не плаща. Така открихме този клуб, бивша видеотека. Тепърва някой ще отговаря как и защо е отдадена публична общинска собствeност, без решение на ОбС , без наем и договор.

Цялата документация е предадена при вицекмета инж. Адриана Миленова, ключът е даден преди години на музикална група за развитие на млади таланти, заяви директорката на Градска библиотека Снежана Митева.



Гласувай:
1



1. cefulesteven - Ха, така:( а една премиера на книга, ...
29.09.2009 16:19
Ха, така:( а една премиера на книга, в библиотеката е доста трудничко да се направи, трябва да чакаш доста време, все се оказва, че зависи от някой друг, по-нагоре.

Юнаците, май са го избегнали, но откакто прочетох поста, едно не ми дава мира. Доста време е траело това. Градчето ни е клюкарник, голям клюкарник, ако си се изкашлял, след месец ще чуеш усилено да се говори, че си неизлечимо болен. Ако си се напил, ще чуеш много скоро, че си се и бил, ако наистина си се сбил, ще разбереш, че е било с три-четири барети и даже си бил осъден условно. Една много сладка фенка, даже ме беше изкарала чудовище на КГБ. Изобщо голям купон е. Не знам как са се спотаявали и изобщо наистина ли никой не е знаел. Много, ама много ме съмнява. Какво си мисля: знаело се е и са ги спотаявали хора, които знаят как да спотаяват, защото това им е работа. Пазили са си ги, защото това сборище е коз, разкрие ли се, скандала ще потуши някой друг. Свързвам разкриването му с партията на двамата братя. Може и параноично да звучи, но това си мисля. Живея в този град, строител съм, а колегите ми са голяма информационна агенция, но изобщо в такъв малък град, такава екзотика за България, каквато е ку-клукс-клан. Как пък така се скри? И как пък точно сега, след толкова години се научи?
Ей, тези два въпроса, като че ли си имат един отговор.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: reporter
Категория: Новини
Прочетен: 13039104
Постинги: 10473
Коментари: 5012
Гласове: 37058
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930