Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.10.2009 23:06 - Цветанов не е сезирал прокуратурата за разработването му от службите
Автор: reporter Категория: Новини   
Прочетен: 803 Коментари: 1 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

"Ако някой счита, че срещу него е извършено престъпление, да бъде така добър и да ни сезира", коментира във вторник говорителят на главния прокурор в отговор на въпрос на Mediapool дали прокуратурата ще назначи проверка по твърденията на вътрешния министър Цветан Цветанов, че бил разработван от ДАНС, откакто влязъл в политиката.

"Ще ви помоля, ако е възможно с всички изявления, които се носят в медийното пространство, да не ни занимавате. Да сезират медиите по този въпрос и след това да питат прокуратурата дали ние се интересуваме от това, което пускат в новините, е несериозно“, допълни Стелияна Кожухарова.

Преди дни Цветанов сензационно разкри, че ДАНС го е проверявала в качеството му на опозиционен партиен лидер под предлог дали е заплаха за националната сигурност. Тогава той каза, че спецагенцията се е превърнала в политическа полиция, с което намекна, че разработката, за която говори, е била незаконна, но уточни, че е назначил проверка по случая.

Бившият вътрешен министър Румен Петков заяви във вторник, че по негово време "опозиционни лидери не са разследвани“.

От думите на Цветанов обаче стана ясно, че е бил проверяван от Национална служба "Сигурност", която до началото на 2008 г. беше в МВР, преди да се прехвърли в ДАНС.

Говорителят на прокуратурата Стелияна Кожухарова междувременно обяви, че прокуратурата е назначила друга проверка, "герой" на която е Румен Петков. Тя каза, че се извършва "обстойна проверка по случая "Куйович", част от която са и твърденията му, че е плащал на висши служители на МВР".

Тя не даде подробности за проверката, включително и в коя прокуратура се извършва, но призова гражданите, които имат информация по случая, да им я предоставят.

Сръбският наркотрафикант неотдавна заяви пред съда, че проблемите му в България започнали, откакто спрял да плаща на бившия вътрешен министър Румен Петков и на бившия главен секретар на МВР Валентин Петров.

И двамата набедени отхвърлиха това, като заподозряха, че среди от спецслужбите внушават на Куйович да говори такива неща, за да бъде дискредитиран Румен Петков преди конгреса на БСП, когато ще се решава да има ли партията нов лидер.

Интригата се задълбочи и след разкритията на Валентин Петров, че в основата на скандала "Куйович", разтресъл върховете на МВР преди година и половина и допринесъл за отстраняването на Румен Петков, стои реализиран чрез службите политически сценарий на бивши висши ченгета от БСП като Цвятко Цветков.



Тагове:   МУ,


Гласувай:
1



1. анонимен - Разработван е Цветанов от ДАНС-...
07.10.2009 14:33
Разработван е Цветанов от ДАНС-голяма глупост.Че нали този пудел спи с офицер от тази служба и преди и сега.А относно изявленията на сръбския тарикат да припомня ,че Сретан Йосич също твърдеше ,че е покровителстван от Бойко Борисов
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: reporter
Категория: Новини
Прочетен: 13034595
Постинги: 10473
Коментари: 5012
Гласове: 37058
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930