Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.10.2009 16:55 - Мартин Димитров отчете ”трудни успехи” за СДС
Автор: reporter Категория: Новини   
Прочетен: 1499 Коментари: 1 Гласове:
1

Последна промяна: 18.10.2009 20:29


Лидерът на СДС Мартин Димитров отчете успешна година, в която партията е успяла да се съхрани, въпреки опитите да бъде изкарана от политическия живот на страната. Това бе основното послание в доклада му пред Националната конференция на СДС. Той специално отчете излъчването на един евродепутат и 10-те народни представители, които формацията има след парламентарния вот.

Пререканията по време на конференцията се съсредоточиха основно между Димитров и представителите на столичната организация на партията.

Нейният лидер Борислав Бориславов заяви, че е крайно време начело на СДС да застане истински седесар. Структурата се очертава като основната заплаха за лидерския пост на Мартин Димитров на предстоящите вътрешни избори и даде заявка, че ще работи срещу него.

”По-розов отчет в по-тежка ситуация аз не съм чувал от края на 90-те години”, каза Бориславов и добави, че изборите могат да се считат за успех само защото тройната коалиция е свалена от властта

Лидерът на партията от своя страна обвини СДС-София за неиздигането на кандидат за кмет на града, а са подписали ”празно” споразумение с ГЕРБ. От градската организация отвърнаха на свой ред, че Димитров е подписал ”на тъмно” коалиционното споразумение с ДСБ.

Евродепутатът Надежда Михайлова също изрази недоволството си, че партията няма да издига кандидат за кмет на София. Според нея СДС ”прилича на националния отбор по футбол - има звезди, но няма отбор”. Тя определи решението за неиздигане на кметска номинация като отказ да се влезе в политическия дебат.

Делегатът Селена Димчева изрази мнението на част от присъстващите на конференцията, че сегашният лидер трябва да се оттегли, защото няма ”плам и излъчване”. В залата се чуха кратки ръкопляскания от нейни съпартийци.

Значително повече аплодисменти отнесе Мартин Димитров след като декларира, че СДС ще остане самостоятелна партия в рамките на Синята коалиция и ще работи за издигането на силен дясноцетристки кандидат за президент.

Той припомни 11-те дела, водени срещу регистрацията му за лидер и за регистрацията на СДС на последните национални избори.

Преди да стана председател на СДС, партията близо две години беше в кръгова отбрана и се обясняваше дали предишният председател се осигурява съобразно доходите или не, и дали машините, които е купил с пари по САПАРД, са стари или нови. В един момент престанахме да приличаме на политическа организация и изглеждахме като фирма от доклад на ОЛАФ”, коментира Димитров в отчетния си доклад.

Той нарочи СДС-София и хората, близки до предишния председател Пламен Юруков, за основните виновници за трудностите на партията.

”За последните 11 месеца бях принуден да гася пожари и да работя в извънредни условия. В такива битки за кратко време научаваш много повече, отколкото за цял живот. Затова мъдрият ни народ е казал: не питай старило, питай патило. Ние спечелихме битката за СДС”, каза Димитров.
 

Той заяви още, че партията ще фокусира своето внимание върху активната парламентарна дейност и ще прави политика. Лидерът припомни, че само за 3 месеца депутатите на СДС са внесли 13 законопроекта в Народното събрание.

По въпроса за подкрепата на правителството на ГЕРБ, Димитров заяви, че партията на Бойко Борисов е поела по-трудния път да управлява с правителството на малцинството и че това е грешка.

ИЗБОРИ
Изборите за председател и ръководство на СДС ще са на 29 ноември, а балотажът за председател ще е на 6 декември.

Това решиха делегатите на 19-ата национална конференция на СДС.

Член на СДС може да бъде изключен от партията с решение на Националния съвет при недвусмислено изявление пред медиите срещу партията, неин кандидат или листа.

Възстановяване на членските права в този случай не се допуска, решиха делегатите.

Решено беше още Националната конференция да насрочва датата на вътрешнопартийните избори за председател и заместник-председатели на СДС до 60 дни след завършването й.

Досега този срок беше не по-рано от 30 дни и не по-късно от 45 дни след завършването на конференцията.



Тагове:   Мартин Димитров,


Гласувай:
1



1. emil60 - Леле на тези момчета им е много трудно...
17.10.2009 20:24
Едва ли ще могат скоро да дръпнат напред с по-бързи обороти...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: reporter
Категория: Новини
Прочетен: 13047823
Постинги: 10473
Коментари: 5012
Гласове: 37058
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930