Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.11.2009 19:58 - Юрген Рот: Предстои да се види дали стари връзки на Борисов не го поставят в зависимост
Автор: reporter Категория: Новини   
Прочетен: 539 Коментари: 0 Гласове:
2



Новият кабинет е по-открит от предишния и прави повече, поне на думи. Бойко Борисов е човек на народа и може да общува с хората, което го отличава от предшественика му, коментира германският разследващ журналист и автор на бестселъри Юрген Рот по повод първите сто дни на новото българско правителство.

В интервю за радио Дойче веле той дава положителна оценка за приоритетните цели на кабинета, както и за новия шеф на митниците Ваньо Танов, който, по думите му, е с неопетнена репутация.

От друга страна, казва Юрген Рот, Борисов има и спорни назначения, като това на министъра на културата или министъра за българите в чужбина.

"Като цяло засега не може точно да се каже как ще се развият нещата, но съм убеден, че натискът от Запад ще накара премиера да промени нещо. Дали ще успее да се наложи, ще стане ясно едва през идните месеци", казва Юрген Рот.

Сред откритите въпроси той посочва "доста противоречивите" отношения на Борисов с Русия. "Може би има някои принудителни обстоятелства, които го карат да поддържа добри отношения Кремъл. При нас в Германия нещата не са по-различни", отбелязва германският публицист.

Според него "Бойко Борисов може да направи доста, ако иска и ако има силата".

"Ще видим и дали старите му връзки не го поставят в зависимост и рано или късно могат да попречат на желанието му да разчисти блатото. Под стари връзки имам предвид някои групи, които според мен са криминални структури. Тук имам предвид странните връзки с групировката ТИМ. И ако той не успее да се освободи от тях, то това може да се окаже от решаващо значение. От една страна, Борисов знае какво се крие зад тази групировка. От друга страна, той явно все още има добри отношения с нея", коментира Юрген Рот.

Той повдигна този въпрос и преди два месеца в открито писмо до новия българския премиер, като го информира за масирани заплахи, отправяни от групировката срещу граждани във Варна.

"Не, не получих отговор, не съм го и очаквал", казва Юрген Рот пред Дойче веле.. "Целта на писмото беше да се насочи вниманието на медиите към случая и по този начин да се създаде защита за гражданите във Варна. Това е много по-важно от това дали Бойко Борисов ми е отговорил или не" добавя той.



Тагове:   зависимост,


Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: reporter
Категория: Новини
Прочетен: 13033575
Постинги: 10473
Коментари: 5012
Гласове: 37058
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930